Felhívás!

Garázstűz Mikóújfaluban

Garázstűz Mikóújfaluban Kovászna megye

Egy eltömődött kémény okozott tüzet az éjjel Mikóújfaluban, egy fiatal vállalkozó autószerelő-műhelye égett le. A kár jelentős, de a sürgősségi felügyelet közleménye szerint szerencsére csak kisebb személyi sérülés történt.

A fából készült csűrön belül kialakított garázsban állítólag – a katasztrófaelhárítók szerint – egy eldugult kémény okozta a tüzet, a tulajdonos elmondása szerint azonban ő nem fűtött tegnap éjjel, esetleg rövidzárlat lehetett. A tűz éjfél után fél órával keletkezhetett, kezdetben a tucatnyi falubeli önkéntes tűzoltó volt a helyszínen, de komolyabb felszereltség nélkül, csak vödrökkel és csapra szerelt slaggal tudtak oltani – mesélte lapunknak a szintén helyszínre siető Deák Zsolt alpolgármester. Időközben a két autóval érkező hivatásos tűzoltók is betársultak az oltásba. A garázsból sikerült időben kimenteni a benne levő autót, és noha megvolt a veszély, hogy a tűz másik két járműre is átterjed, ezt sikerült elhárítani. A csűr teljesen leégett, a tulajdonos kisebb égési sebeket szerzett, de nem igényelt kórházi kezelést. A saját tőkével felszerelt műhelyben levő eszközök odavesztek.

Az ISU közleményben kéri, a nagyobb kárral, esetleg halálesetekkel járó tüzek elkerülése végett a háztulajdonosok is fokozottan figyeljenek a kémények takarítására, a fűtési szezon előtt végeztessék el szakemberrel a műveletet, a kéményeket pedig belülről vakolják, kívülről meszeljék le a tulajdonosok, hogy láthatóvá váljanak az esetleges repedések, amelyeken kipattanhat egy szikra. Ne tartsanak gyúlékony anyagokat a kémény közelében, illetve vastagítsák meg annak burkolatát a födém szerkezetében, és a födémben is gyúlhatatlan anyagokkal szigeteljék – ajánlják a tűzoltók.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.