Felhívás!

FRISSÍTVE: A Kovászna megyei oktatási intézmények személyzetének átoltottsági aránya

FRISSÍTVE: A Kovászna megyei oktatási intézmények személyzetének átoltottsági aránya Kovászna megye

A Kovászna megyei tanfelügyelőség közzétette az iskolák és óvodák személyzetének átoltottság szintjét, ami alapján eldől, hogy hétfőtől megkezdődhet-e a jelenléti oktatás. A pénteken összesített adatok szerint csupán a megye 12 oktatási intézményében éri el a szükséges 60 százalékot az átoltottság.

A tanintézmények közül a legmagasabb átoltottsági arányt (80,43%) a sepsiszentgyörgyi Constantin Brâncuși Szakképző Líceumban regisztrálják.

A hatvan százalékos küszöböt meghaladja még a sepsiszentgyörgyi Mihai Viteazul Főgimnázium (77,67%), a bodzafordulói Mircea Eliade Elméleti Líceum (71,05%), a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceum (65,74%), a szitabodzai Nicolae Russu Gimnázium (65,6%),  sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceum (63,37%), a sepsiszentgyörgyi Csipike Napköziotthon (62%), a sepsiszentgyörgyi Speciális Általános Iskola (61,3%), a sepsiszentgyörgyi Református Kollégium (61,01%), a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium (60,74%), a zágonbárkányi Andrei Șaguna Gimnázium (60,4%) és a sepsiszentgyörgyi Plugor Sádor Művészeti Líceum (60%).

Az iskolákon és óvodákon kívül további négy tanügyi intézményben hatvan százalék fölötti a beoltottsági arány, ezek a Csutak Vilmos Pedagógusok Háza (82%), a Megyei Kiválósági Központ (81,81%), a Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklub (68,18%) és a kézdivásárhelyi FEG Education Posztlíceum (66,67%).

A teljes listát ITT lehet böngészni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2021. november 5., 20:12
   ÉRTÉKELÉS: 9

   Az a baj,hogy mindeki virusszakerto lett hirtelen és azok osztják az észt akiknek hallgatni kellene.Pedig nem mindegy hogy az okos hulyeskedik vagy a hulye okoskodik.

 • User
  Dátum: 2021. november 5., 12:37
  ÉRTÉKELÉS: 16

  Ez most kinek rossz? Első sorban a gyerekeknek, másod sorban a szülőknek, harmadsorban a tanárnak, a legjobb az allamnak. Miért is? Ha online tanítás van kevesebb a közköltség, ha a 60% a határ kialakulhat az intézmény,/tanár és szülők között egy bizonyos konfliktus és talán ennek elkerülése érdekében sokan elmennek oltakozni ezzel a csodaszerrel. Harmadik és talán legfontosabb szempont felnő egy buta generáció, egy (félre) vezethető generáció, egg manipulálható közeg. A híres Unió ezt akarja elérni, bólogató semmihez és senkihez nem tartozó vagy tartozni akaró társadalmat. Ne legyen helyhez, valláshoz, közösséghez való ragaszkodás. Az egészségünk a legutolsó szempont itt.

  • User
   Dátum: 2021. november 5., 14:11
   ÉRTÉKELÉS: 24

   Ha a szülők, nagyszülők, tanárok nem lennének ilyen fafejűek, akkor lenne esélyük a gyerekeknek. Az egész helyzet csakis ezek miatt van,de annyi eszük sincs hogy ezt belássák, mindig keresik a bűnbakot, mindig valaki más a hibás és ellenük dolgoznak.
   Mert azt hiszik, hogy az összes nyugati ország hülye és agymosott, mind ki fognak halni és majd a románok, bolgárok és egyéb keletiek fogják uralni Európát, hisz mi okosabbak vagyunk, nekünk megvan a józan paraszti eszünk, túljárunk a big Pharma, Gates és a zsidók eszén is.

  • User
   Dátum: 2021. november 8., 9:03
   ÉRTÉKELÉS: -1

   Miért lenne bizalmas infó? Nem azt mondják, hogy Marika néni oltott vagy sem hanem, hogy az intézmény hány százaléka oltott. Igaziból ha jól csinálnák, még az igazgató se kell tudja ki oltott vagy ki se, kiszámíthatná mondjuk a minisztérium, akiknek joguk van ezeket az adatok kezeléséhez.

 • User
  Dátum: 2021. november 7., 15:28
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Nezzek: a gyermekem mar a vakacio elottrol nehany nappal haza volt kuldve, mert a tanitojuk lebetegedett. Termeszetesen megertettuk a helyzetet, hisz barkivel elofordul. Nem volt oltva.
  Helyettesitest, online orat senki sem tartott, meg a szaktanarok sem.
  Aztan jott a vakacio. Nem egy het, hanem ketto.
  Most, hogy a tanitojuk szerencsesen atesett a betegsegen, meglenne a zoldigazolvanya is, atoltottsaghoz kotik a jelenleti oktatast. A teljes szemelyzet atoltottsagahoz.
  Nem ertek egyet, plane meg azert sem, mert bocsanattal legyen mondva, milyen koze van egy kis vagy nagyobb iskolasnak Jozsi bacsihoz, aki a kapushazban van, vagy a harmadik udvarseprohoz, a negyedik takaritohoz, vagy a 20adik konyvelohoz.
  Ha a tanarok, tanitok APT-ok a tanitashoz, akkor meg miert kell online bohockodni??
  Es hadd ne mondjam, hogy ebben a tanfelugyeloseg es az iskolai vezerkart tartom ludasnak.
  2 ev alatt egyszer sem volt online torna ora? De kezimunka, zene, rajz sem.
  Gondolom ezen tanarok nem somaj tehniken voltak.
  Viszont en ha a gyerekem mellett kell otthon uljek, valaszthatom ezt, elesven 25%-os fizetesemtol, az etkezesi jegyeimtol, s ha megerem a nyugdijnal is majd csak reszaranyosan szamoljak az igy elkotyavetyelt idot – igy kenyszeritenek.

  • User
   Dátum: 2021. november 8., 9:07
   ÉRTÉKELÉS: -4

   A tanárok nem buborékban élnek, hanem egy munkaközösségben. Azzal egyetértek, hogy a betegségen átesetteket is bele kéne számítani, illetve kérdéses, hogy ez a 60% mit old meg.