Felhívás!

Fogy az idő

Aki nem regisztrált, vagy nem biztos abban, hogy korábban regisztrált-e, az térjen be az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) irodáiba, és tegye meg, illetve ellenőrizze ezt a hétvégi határidőig. Aki nem regisztrál, az nem szavazhat a magyarországi országgyűlési választásokon – hangzott el tegnap a közös EMNP–EMNT-sajtóértekezleten.

A szavazólapot tartalmazó levélcsomagok (amelyek már a héten érkezhetnek) egy azonosító nyilatkozatot is tartalmaznak, ha ezt helytelenül töltik ki, a szavazat érvénytelen – hívta fel a figyelmet Kolcza István, az EMNP sepsiszéki elnöke.

– Azt tanácsoljuk, jöjjenek be az irodába, hozzák magukkal a lakcímkártyájukat vagy útlevelüket vagy honosítási okiratukat, és munkatársaink segítenek a dokumentumok kitöltésében – mondta Kolcza.

A sepsiszéki elnök közölte, a körzet irodái hosszabbított programmal dolgoznak a következő három hétben: vasárnap kivételével a megyeszékhelyen 9-től 20 óráig, Kovásznán 9-től 17 óráig tartanak nyitva. Vidéken segítséget kérhetnek az EMNP tanácsosaitól, akik közreműködnek abban is, hogy aki esetleg a konzulátusra kérte borítékját, az átkérje otthoni címére (ez csak március 24-ig lehetséges).

Az EMNP irodáiban a szavazólapon kívül pótolható minden egyéb megsérült vagy kitöltésnél elrontott dokumentum. A szervezet többezer újságot osztott szét, amely segít eligazodni a választás menetében.

Szakács Zoltán, az EMNT sepsiszéki szervezetének elnöke, valamint Bálint József megyei EMNP-elnök azt hangsúlyozta, hogy nekünk egyáltalán nem mindegy, ki vezeti Magyarországot, „ezért fontos, hogy beleszólhatunk a döntésbe, élni kell szavazati jogunkkal”.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.