Felhívás!

Fizetnek a gazdáknak

Fizetnek a gazdáknak Kovászna megye

Mától fizetik az első negyedévi gázolaj-támogatást arra az üzemanyagra, amelyet a mezőgazdaságban használtak fel – jelentette be a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA). A gazdáknak a tavaszi munkálatok elvégzésekor elhasznált motorina jövedéki adójának egy részét fizetik vissza.
A támogatásért már rutinszerűen fordultak a gazdák, most kerül sor az első kifizetésre.
– Azoknak, akik a megfelelő időben benyújtották a kérést, a gázolajszámlák alapján mától átutaljuk a megfelelő összeget. Ezen a területen egyébként nem szokott fennakadás lenni, gázolaj-támogatás kevesebb gazdának jár, ezek pedig általában nem először nyújtják be a kérést, ritkán fordul elő, hogy valami hiba csússzon a folyamatba. Az átutalás várhatóan eltart két-három hétig – mondta el megkeresésünkre György Ervin, az APIA igazgató-helyettese.
Az igazgató közölte: az állam 2018-ban literenként 1,7385 lejt térít meg a mezőgazdaságban használt gázolaj jövedéki adójából. A gázolaj-támogatást négy negyedévre leosztva fizeti az ügynökség. Az APIA közleménye szerint országszerte a 10.070 gazda által elhasznált 40.078.676,32 liter gázolajra összesen 69.677.225 lej támogatást fizetnek ki. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.