Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fiktív alkalmazások ügyében tartottak házkutatásokat Baróton

Fiktív alkalmazások ügyében tartottak házkutatásokat Baróton Kovászna megye

135 ezer lejjel károsíthatta meg az államot egy baróti cég, amely a gyanú szerint fiktív módon alkalmazott öt személyt, annak érdekében, hogy megkapja az utánuk járó foglalkoztatási támogatást.

Hirdetés
Hirdetés

A Kovászna megyei ügyészség és a rendőrség gazdasági bűnözés elleni osztályának munkatársai kedden három házkutatást tartottak Baróton, egy támogatások jogellenes megszerzésével kapcsolatos bűnügyben – számolt be szerdai közleményében az ügyészség.

A vizsgálatok során kiderült, hogy a baróti székhelyű vállalat öt személy foglalkoztatásához igényelt és kapott támogatást, anélkül, hogy ezek a személyek ténylegesen a cégnél dolgoztak volna.

A becsült kár körülbelül 135 ezer lejre tehető, az ügyben egy magánszemély és egy cég ellen nyomoznak – közölte a vádhatóság.

Képünk illusztráció.

Fotó: Pinti Attila

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2024. március 7., 11:24
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Jaj szerintem ez egy altalanos dolog , a munkaugyes alkalmazottak sok cegnel utanna nezhetnenek hogy mennyi gazsag van es ideje is lenne utanna nezni a dolgoknak nem egyebert csak nem orokke az adokat kellene emelni ha nincs penz hanem az ilyen ingyen szetosztott penzek utann is kellene nezni!

 • User
  Dátum: 2024. március 8., 7:25
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Miert titok ki e az a Baroti ceg? Irjak ki batran lassa a vilag mi folyik Baroton is! Munkahelyek nem alakulnak,ehberert dolgoztatjak az embreket,s utanuk nem adoznak,de felveszik a tamogatasokat! Hol van a munkaugy? Miert nem ellenorzik a cegeket!? ZMert le vannak fizetve ok is! Amig feljelntes nem megy be,addig senkire nem allnak ra,a feljelntres utan lecsapna ,kituntetik magukat,hogy hurrra….elkaptam! Hogyan van az a AJOFM Covasna oldalan Baroton sosincs egy munkahely se meghirdetve? Olyan jol elunk Baroton ,hogy mindenkinek van munkaja? Bajusz eltvarsek ezen kellene elgondolkodni es munkahelyeket teremteni! Epoca de Aur van nalunk! En Tamesekat elkergetnem a poros uton meg a varosbol is, a tarsaival egyutt !