Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Erőltetett menetben készül a sepsiszentgyörgyi terelőút

Erőltetett menetben készül a sepsiszentgyörgyi terelőút Kovászna megye

Kihasználva a jó időt, erőltetett ütemben, hosszabbított programmal dolgozott a sepsiszentgyörgyi terelőutat kivitelező vállalkozás. A felüljáró hidakat kivéve az út teljes hosszán leterítették az első réteg aszfaltot.

Hirdetés
Hirdetés

Tekintettel a vészes gyorsasággal közeledő átadási határidőre (ez év augusztusa) a kivitelezők élnek a jó idő jelentette lehetőséggel. A felüljáró hidak kivételével az út teljes hosszán, azaz több mint 11 kilométeren le van terítve a három aszfaltrétegből az első, az alapozó. Az összekötő réteg következik – ez is megvan már az úthossz felén – az utolsót, azaz a kopóréteget majd csak az átadás előtti hetekben öntik le, hogy addig se rongálják a nehézgépek, lánctalpas erőgépek az utat. Közben pedig a három felüljáró híd pilléreire is felkerülnek a vasgerendák.

Hamar eljön az átadási határidő, ha kell, este is dolgoznak a kivitelezők. Fotó: BRASSÓI REGIONÁLIS ÚT- ÉS HÍDÜGYI IGAZGATÓSÁG

A sztráda melletti épületekben, a parkolókban, a műszaki támaszponton már a belső munkálatok, a víz- és villanyszerelés zajlik – tudtuk meg Elekes Róberttól, a brassói Regionális Út- és Hídügyi Igazgatóság szóvivőjétől.

Fotó: BRASSÓI REGIONÁLIS ÚT- ÉS HÍDÜGYI IGAZGATÓSÁG

Eddig csak kisebb problémák merültek fel a kivitelezés során, tudtuk meg: a kommunista időkben öntözésre használt, földben felejtett, a térképeken nem szereplő csöveket találtak, tovább a leghosszabb, Sepsi Aréna mögötti hídnál a tervezettnél tovább tartottak a régészeti ásatások, illetve késtek a jóváhagyások. Ezektől eltekintve igazán megbízhatóan dolgozik a két román kivitelező cég – nyilatkozta Elekes Róbert.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások