Hirdetés
Hirdetés

Figyeljünk a gépjárművezetői engedélyekre!

Figyeljünk a gépjárművezetői engedélyekre! Kovászna megye

Bár novemberben tömegesen jelentkeztek az emberek a gépjárművezetői engedélyük cseréjére, januárban aligha kerülhető el a torlódás – jelentette ki legutóbbi sajtóértekezletén Kovászna megye prefektusa, dr. Ráduly István.

Hirdetés
Hirdetés

Amint ismeretes, 2012 végén terjedt el az a hír, hogy – a korábbi gyakorlattól eltérően – a következő évtől csak orvosi vizsgával lehet kicserélni a hajtási jogosítványokat. A vonatkozó, 2013/123-as számú rendelet végül csak a következő év augusztus 8-án lépett érvénybe, de országszerte több száz­ezer személy cserélte ki néhány hónap alatt a gépjárművezetői engedélyét, hogy ne kelljen orvosi vizsgára állnia. „Ezek a hajtásik tíz év után, most, év végén és jövő év elején érvényüket vesztik. Januárban például több mint háromezer vezetői engedély jár le Háromszéken” – emlékeztetett a prefektus.

A prefektus ennek kapcsán elmondta: örömmel tapasztalta, hogy novemberben szinte egyetlen szabad hely sem volt a Sepsi Value Centerbe költöztetett gépjárművezetői engedélyeket kibocsátó és járműbejegyzési hivatalban.

– Továbbra is arra biztatok mindenkit, akinek a következő két hónapban érvényét veszti a gépjárművezetői engedélye, hogy jelentkezzék orvosi vizsgára, és haladéktalanul kérjen programálást a hivatalnál, mert még mindig több mint kétezer olyan személy van, akinek januárban jár le a gépjárművezetői engedélye. Ha ezek mind a következő esztendő első hónapjában jelentkeznek cserére, az biztosan fennakadásokat okoz, és előfordulhat, hogy lesznek, akik hetekig nem vezethetnek autót – mondta Ráduly István.

Hozzátette: a szakemberhiány enyhült ugyan, de az új székhelyen több személy teheti le az elméleti vizsgát, mint a régin, így ismét egy hónapra nőtt a várakozási idő az elméleti és a gyakorlati vizsga között. Emiatt, a korábban jól bevált módszer szerint, újból „vendégmunkásokat” hívtak. December 10-én és 11-én öt Vaslui megyei rendőr fog besegíteni abba, hogy a várakozási idő a felére csökkenjen. 

Erdély András

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük