Fényes nappal pózolt a medve

Fényes nappal pózolt a medve Kovászna megye

Az elmúlt napokban újfent medvék jelentek meg Kovásznán, a Tündérvölgyben. Az emberek által lakott térségben kószáló bocsos anyamedve nem igazán zavartatta magát még akkor sem, amikor fényes nappal fényképezték a fürdővendégek.

Gyerő József polgármester elmondta: aggasztó, hogy a nagyvadak ennyire bemerészkedtek a lakott térségbe, ugyanakkor a fürdővendégek magatartása is hagy kivetnivalót, hiszen a medvék ily módon történő fényképezése könnyedén veszélybe sodorhatja őket. A polgármesteri hivatalnál egyelőre nem értesültek incidensről, viszont az önkormányzat már sokadik alkalommal tájékoztatta, és a továbbiakban is tájékoztatni kívánja az illetékes prefektúrát, környezetvédelmet, környezetvédelmi őrséget, csendőrséget és a vadászatilag érintett Katrosa Vadászegyesületet, kérve, oldják meg a kritikus helyzetet, ám kiábrándító választ kaptak.

– Beszéltem Kiss Attilával, a Katrosa Vadászegyesület elnökével is, aki azt a választ adta, hogy nem tudják kilőni a medvéket, ugyanis az országos medvekilövést szabályzó kvótarendszerben Kovászna nem szerepel – szögezte le az elöljáró, hozzátéve, hogy ez esetben sajnos nem tudnak mit tenni, azon kívül, hogy a 112-es segélyhívó számot tárcsázzák medveprobléma esetén.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások