Felhívás!

Felületes volt a Tanács

Felületes volt a Tanács Kovászna megye

Sokszor feljelentettek az elmúlt 10–15 évben, és mindig nekem, vagy az intézménynek adott igazat a Diszkriminációellenes Tanács (CNCD). Most a feljelentő hazudott, és félrevezette az intézményt, mondta Antal Árpád., Antal

Az elöljáró sajtótájékoztatón tért vissza a hatóságnak arra a 2017. október 10-i keltezésű elmarasztaló határozatára, amelyben figyelmeztetésben részesítik, mert egy sofőrállás meghirdetésekor etnikai alapú diszkriminációt követett el.

A Méltóságért Európában Polgári Egyesület elnöke, a hírhedt Dan Tanasă egy 2016-ban meghirdetett sofőrállás miatt tett feljelentést a tanácsnál, mert szerinte ebben a románok sérelmére fogalmazták meg a magyar nyelvtudás igényét.

– A román és a magyar újságban, a hivatalos kiírásban megjelent szöveg, az érettségin, egy év tapasztalaton és a B kategóriás jogosítványon kívül egy európai nyelv tudását kértük – mondta a polgármester – amire megvolt az indokunk, hiszen a sofőr sokszor delegáltakat is hordoz – mondta az elöljáró.

Antal Árpád elismerte, hiba volt, hogy személyesen nem vett részt a Diszkriminációellenes Tanács ülésén, amikor ezt a feljelentést tárgyalták, de úgy gondolta, az írásban elküldött indoklás is egyértelműen, feketén-fehéren bizonyítja, hogy nem igaz a vád, és ez elegendő lesz, kár egy napot elvesztegetni Bukarestben.

Jelen helyzetben viszont úgy gondolja, hogy bár nem érte anyagi vagy erkölcsi kár sem őt, sem az önkormányzatot, erkölcsi kötelessége ellenállni. Bíróságon támadta meg a határozatot, amelyben figyelmeztetésben részesítették, mert nem engedheti meg, hogy azt ellenfele igazának, vagyis a románok diszkriminálásának bizonyítására lobogtassa.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.