Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Felüladózás megszavazva

Felüladózás megszavazva Kovászna megye

Négy–ötszörös felüladózással kell számolniuk azoknak a tulajdonosoknak, akik nem tartják rendben Sepsiszentgyörgy területén levő ingatlanjaikat. A városi tanács legutóbbi ülésén több hasonló helyzetben levő épület felüladózását szavazta meg.

A Nicolae Bălcescu utcában az Electrica tulajdonában levő házra (7. szám) 400%-os ingatlanadót vetettek ki, a volt Hungária szállóra (1918. December 1. utca 18. sz.) a Román Posta fizet 300%-os ingatlanadót, a Mikes Kelemen utcai volt vágóhídért, mely A kategóriás műemlék, a Román Autóklubnak (ACR) kell négyszeresen adóznia. Az Electrica fizet, de ennél többet nem tudnak elérni esetükben, mert nincs akivel egyezkedni, a Román Posta pedig decemberben végre rászánta magát, hogy tárgyaljon az épületcseréről, első lépésként az ingatlanokat kell felértékeltetni – tudtuk meg Tóth-Birtan Csaba alpolgármestertől. Az alku tárgyát képezik az EMÜK cserében igényelt, jelenlegi földszinti és első emeleti helyiségei. A kortárs művészeti központ a Multitrans vállalat piac melletti székhelyének területén majdan felépítendő új épületben kapna helyet, addig legalább három évig biztosan úgy marad minden, ahogy most van. Az ACR 2018-ban nem fizette be az adót, ezért a városháza kényszervégrehajtást kezdeményez ellene. Ugyanebben az ügyben a Kovászna Megyei Művelődési Igazgatóság is bűnvádi eljárást indított a műemlék elhanyagolása miatt, a rendőrségnek kellene lépnie, azonban eddig nem történt semmi, számolt be Kelemen Antónia igazgatónő.

Hirdetés
Hirdetés

Több magánház-tulajdonosnak is mélyebben kell a zsebébe nyúlnia, a József Attila utca 7. szám, a Borvíz utca 28., az Akácos utca 19., Május 1 utca 32A szám alatti ingatlanokra szabtak ki 300–400%-os adót. Ez az évek elteltével még nőhet, amennyiben a tulajdonosok továbbra sem tesznek semmit az épületért.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások