Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nincs politikai háttere

Nincs politikai háttere Kovászna megye

Régió Rádió néven új területi rádió kezdte meg működését Székelyföldön. Baróti stúdiójukat, mely a vállalkozó-központ épületében kapott helyet, január 4-én, pénteken délután nyitották meg hivatalosan.

A Régió Rádió csupán interneten, a regioradio.info címen, illetve mobilalkalmazás segítségével hallgatható, tehát elvileg bárhol és bármikor rá lehet hangolódni. Jelmondata szerint a Régió Rádió lesz az a hang, ami összeköt majd minket, bár egyelőre inkább csak zenét sugároznak.

A szerkesztői azt ígérték, óránként hírösszefoglalóval is jelentkeznek, amelyekben kiemelt helyet kapnak majd a helyi jellegű hírek, események, azért is, mert mint azt Kupás János a stúdióavatón hangoztatta: „Erdélyben nincs egy olyan magyar rádió, mely mindenkihez szóljon, és amely mögött ne legyen politikai háttér.” Érvelésében Kupás, aki a szovátai székhelyű Sóvidék Televíziónál tölt be produceri tisztséget, ám egy ideje a rádiózással is megbarátkozott, kifejtette, a helyi közösségeknek valóban szükségük van összekötő hangra, hiszen az emberek, mint azt sokan, sokfelé tapasztalhatjuk, elidegenedtek egymástól, a jelenség meggátolásában pedig egy helyi rádiónak nagy szerepe lehet. Elmondta azt is, hogy a Régió Rádió építésében sokan szerepet vállaltak, azt egy egyesületen keresztül működtetik, a cél tehát nem a profitszerzés, hanem inkább az, hogy munkájukat, tudásukat beletéve a rádió által erősítsék a helyi közösségek identitástudatát.

Hirdetés
Hirdetés

A pezsgőbontáson részt vett Lázár-Kiss Barna András, Barót polgármestere is, aki köszöntőbeszédében úgy fogalmazott, amikor először hallott a rádióról, első kérdése neki is az volt, vajon melyik politikai erő áll a hátterében. Amikor közölték vele, hogy egyik sem, akkor úgy érezte, „ez az, ami igazán elfogadható az emberek számára”, de utána nyomban hozzáfűzte, hogy ez a tény egy részből jó, másrészt azonban nagyon is rossz, de aggályait nem részletezte.

Szakács Kádár Julianna a szerkesztőcsapat nevében köszönte meg a bizalmat azoknak, akik mind anyagilag, mind emberileg segítettek a rádió elindításában. „Örülök, hogy mindenki ekkora bizalmat fektetett belénk, hallgassatok minket, legyetek kíváncsiak ránk, mert ha az ember eléggé kíváncsi, akkor képes olyan dolgokra, amikről azt hinné, hogy nem tudja megtenni. De ez a rádió a te kíváncsiságodból született, abból nőtte ki magát, attól lesz olyan jó, amilyen jó lesz, úgyhogy hallgassatok minket”– szólt a felhívása.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások