Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Havazás ellenőrzéssel

Havazás ellenőrzéssel Kovászna megye

„A télidőben szabálysértésen kapott sofőrök komoly bírságokra számíthatnak, hiszen a téli gumik fel nem szerelésével nemcsak a sajátjukkal, hanem mások életé­vel is játszanak” – figyelmeztet a megyei rendőrség.

Az időjárás is közrejátszott abban, hogy a téli szezonban, eddig (vasárnapig) még senkit nem bírságoltak meg a háromszéki egyenruhások, más volt a helyzet viszont a 2016–2017-es időszakban, amikor 15 sofőrnek kellett mélyen a zsebébe nyúlnia. „Akik jeges, havas úton közlekednek, kötelesek az évszaknak megfelelő gumikkal felszerelni járműveiket. Emellett azok az autók, amelyek több mint 3,5 tonnát szállíthatnak, de személyszállításra is alkalmasak (9 ülésnél többel ellátottak), el kell legyenek látva speciális abroncslánccal vagy engedélyezett csúszásgátló felszerelésekkel. A felelőtlen sofőrök akár 2900 lejes bírsággal is sújthatóak” – figyelmeztet Tolvaj-Marin Nicoleta, a megyei rendőrség szóvivője.

Hirdetés
Hirdetés

Kiderült, a rendőrségnek nincs joga a gumik profilmélységét ellenőrizni, azonban amikor a Román Gépkocsi-nyilvántartó Hivatallal (RAR) együtt kontrollálnak, akkor mérik a recemélységet is, és ha az 1,6 milliméternél kisebb, akkor bevonják az autó forgalmi engedélyét, és 580 és 725 lej között bírságot rónak ki a sofőrre.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük