Hirdetés
Hirdetés

Felújított kultúrotthonok

A megye településeinek igényeihez igazodik a Háromszéki Települések Modernizációs Programja. Ennek része az a kilenc megyei finanszírozású fejlesztési program, amelynek részleteiről döntött csütörtöki tanácsülésén Kovászna Megye Tanácsa.

Hirdetés
Hirdetés

Az elmúlt évek adatai alapján a legsikeresebb program a kultúrotthonok felújítása, felszerelése volt, tíz év alatt 124 projektet támogattak, összesen 1,6 millió lej értékben. 2012-ben indult a sportbázisok modernizálását célzó program, eddig összesen 42 pályázatot támogattak közel félmillió lej értékben. 2014-től volt lehetőség támogatást igényelni a vidéki orvosi kabinetek felújítására, támogatták a baróti és kézdivásárhelyi kórházat is, összesen 33 pályázatot finanszíroztak 600 ezer lej értékben.

Vidéki iskolák és óvodák modernizálását is támogatja a megyei tanács, az elmúlt 5 évben 1,8 millió lejt fordítottak erre a célra. Vidéki könyvtárak, múzeumok, emlékszobák felszerelése nemrég került be, négy pályázatot támogattak közel 100 ezer lej értékben. A helyi közösségek biztonságát tekintve fontos szerepük van az önkéntes tűzoltó-alakulatoknak, éppen ezért indította el a megyei tanács az önkéntes tűzoltószertárak felújítását, felszerelését célzó programját is. Ugyancsak ide tartozik a népszerű Iskolatáska program is, amelynek köszönhetően 2013 óta közel 20 ezer előkészítős kisdiák kapott iskolatáskát és tanfelszerelést iskolakezdéskor, a csomagok összértéke eléri az egymillió lejt.

A tanórák utáni oktatás, az after-school program, bár kevés helyen indult még el, az egyik legfontosabb és legnagyobb hatású program, derült ki a tanácsülésen. Az elmúlt években 10 csoport számára közel 100 ezer lejt fordítottak erre a célra.
A tegnapi tanácsülésen a Lemhény-Kézdiszentlélek közötti 114-es számú megyei út korszerűsítésének tervezési tárgykörét is jóváhagyták. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük