Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Felújítják az oroszfalvi körforgalmat

Felújítják az oroszfalvi körforgalmat Kovászna megye

Kézdivásárhelyen tavaly fejezték be a Bem József utca vasúti átjárótól a település Sárfalva felöli kijáratáig tartó szakaszának felújítását, a napokban a református temető előtti körforgalom környékén láttak munkához. A részletekről és a céhes városban várható további útjavításokról Szilveszter Szabolcs alpolgármestertől érdeklődtünk.

 

A Bem József utca teljes körű rehabilitálásának utolsó lépéseként a körforglom környékét teljes mértékben felújítják, jegyezte meg Szilveszter Szabolcs. „Jelenleg a járdaszegélyeket és a járdákat építik újra, ám a körforgalom újraalapozása, majd aszfaltozása is megtörténik a közeljövőben, ezért rövidebb ideig forgalomkorlátozásra, sávlezárásra lehet majd számítani valamikor az ortodox húsvétot követően” – avatott be a részletekbe. A körforgalom újraalapozásával- és aszfaltozásával remélhetőleg felszámolódik az adott szakasz örökös gondja, a kátyúk kialakulása, bár, amint az elöljáró megjegyezte, „a MOL-kútnál is újraalapozták az utat, ám a teherforgalom következtében az aszfalt ismét megrongálódott.”

Aszfaltoznak, foltoznak

A céhes városban több utcát felújítanának idén. „A Mihai Eminescu utca nulla prioritás. A gázasoktól ígéretet kaptunk, hogy május elejére befejezik a háztartások rácsatlakoztatását a rendszerre, ezt követően az önkormányzat az Electricával közösen a föld alá helyezi a vezetékeket, majd az úttest aszfaltozása, járda és bicikliút építése következik” – hangsúlyozta. Hozzátette, nem ez az egyetlen utca, amelyet idén felújítanánk, az Ady Endre utcának a tűzoltóságtól a város végéig tartó szakaszát is aszfaltoznák. Emellett az egész város területén foltoznak, kátyúznak, és a Molnár Józsiás park járdájának rehabilitálása is a tervek között szerepel. „A Petőfi Sándor utca 34-es, illetve 42-es tömbházai mögötti területekrendezését is elvégzik idén” – tette hozzá.

Folytatják az udvarterek felújítását

Tavaly hozzáláttak az udvarterek felújításához, akkor három tér kapta vissza eredeti formáját. A folytatásról is érdeklődtünk. „Lépésről lépésre felújítanánk a főtéri udvartereket, idénre kettőnek a rendbehozását terveztük, jelenleg várjuk az árajánlatot” – jegyezte meg az alpolgármester.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2023. április 14., 14:13
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Valahogy jó lenne átgondolni az utjelző táblákat is! A gyárak felől 2 sávon szeretnének haladni a moldvába utazók! Sokszor pl ha sorompó van a II. sávon leáll a forgalom, lebénítják az átutazók! A kék nagy táblán 1 nyíl még mindig a temető fele mutat, miért?