Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Fellebbeznek zászlóügyben

Fellebbeznek zászlóügyben Kovászna megye

Ha kevés esélyt is látnak az állam szolgáival és az elnyomógépezettel szemben, nem hagyják veszni eddigi vívmányaikat, ezért az ozsdolai községvezetés megfellebbezi a bukaresti bíróság azon döntését, miszerint le kell venni a községközpontban lobogó székely zászlót.

Hirdetés
Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, Dan Tanasă újabb fegyvertényként harangozta be honlapján, hogy pert nyert az ozsdolai községvezetés ellen is, és a döntés értelmében a székely zászlót el kell távolítani a hősök emlékműve mellől. Tegnap Brânduș Szilveszter ozsdolai polgármester elmondta: nem kapta még kézhez a döntést, viszont nem hagyja magát, és megfellebbezi a Bukarestben született döntést. Egyébként az is érdekes, hogy az ozsdolaiak ügyét a fővárosban tárgyalták, ugyanis a „hivatásos feljelentő” eddig általában a helyi igazságügyi szervekhez fordult „panaszaival”, legyen szó magyar feliratú névtáblákról vagy éppen székely zászlóról.

A polgármester azt is közölte: telekkönyv okán akasztottak pert a nyakukba, de a terület a fogyasztási szövetkezeté, nem állami vagy községi tulajdon, így Tanasănek még akkor sincs igaza, ha azt az ítélőbírák másként gondolják. A törvény szerint ugyanis magán- vagy egyházi tulajdonra kitűzött zászlóért senkit nem lehet felelősségre vonni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások