Felhívás!

Felkészülten a télre

Felkészülten a télre Kovászna megye

Kovászna Megye Tanácsának prioritása a megyei utak járhatóságának biztosítása, ennek érdekében a testület a tegnapi ülésén elfogadta a hótalanítási szerződés megkötéséhez szükséges árbesorolást. Az önkormányzat a Kovászna Megyei Út és Híd Rt.-t bízza meg a hó eltakarításával.

„A megyei utakat különböző kategóriákba soroljuk a járműforgalom alapján. Eszerint Háromszéken a megyei utak többségén, 132 km-en naponta 750–8000 közötti jármű halad át, ezeket gyakrabban kell takarítani. Száz kilométernyi megyei úton napi 500 és 750 közötti jármű közlekedik naponta, itt is beavatkoznak, amikor szükséges, a téli időjárástól függően. Közel 16 km a Vadas-tetőn áthaladó DJ121A megyei út, amelyet minden évben lezárunk a téli hónapokra. Az a célunk, hogy a korábbi évekhez hasonlóan minőségi szolgáltatást tudjunk biztosítani” – mondta el Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

A Kovászna Megyei Út és Híd Rt. négy készenléti bázist működtet novembertől kezdődően, Sepsiszentgyörgyről, Kézdivásárhelyről, Barótról és Bodzafordulóról indulnak a gépek, amikor szükséges – tájékoztatott Kovács Ödön megyemenedzser, hozzátéve, hogy a november 1-je és március 31-e közötti időszakra szóló szerződésnek megfelelően a hótalanítás becsült értéke 6.599.662 lej. 

(KMT-sajtóiroda)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. november 3., 9:34
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Hat igen aztan leesik az elso ho mondjuk december vegen vagy januar elejen es a varoskozpontba a kockakoveken ide-oda farolnak az autok,a gyalogos a kivert kocsinyomokba kozlekedeik mert az utcaseprok eppen a jardapucolast az automata kavefozo elott vegzik konyokolve a seprunyelen.Ez megtortent Kezdivasarhelyen valamelyik esztendoben.Reggel fel 9 volt az ora es a kozponti parkba egy deka ho sem volt elseperve,az utcaseprok a Polyp tv alatti automatanal ittak a kavet vagy oten a fent leirt modon.Mashol ilyenkor ejszaka vagy kora hajnalba takaritjak az utakat,hogy amire a munkasok reggel kell induljanak arra lehessen kozlekedni,gyalog is meg autoval is.