Felhívás!

Támogatás a gazdáknak

Támogatás a gazdáknak Kovászna megye

A koronavírus-járvány okozta károk enyhítésére hirdetett programot a román kormány. A Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) kimutatása szerint 4817 háromszéki gazda élt a lehetőséggel.

3352 burgonya-, zöldség- és gyümölcstermesztő gazda több mint 9720 hektár területre – a terület nagyságának függvényében – 70 eurótól 5000 euróig terjedő összeget igényelhetett, a fóliasátras vagy üvegházi növények esetében az összeg 700 eurótól indult és 4000 euróig tartott.

Ugyanakkor támogatást kért 1254 szarvasmarha-tenyésztő, mintegy húszezer állatra (azok igényelhettek segítséget, akik a július 1-jei referenciadátumon legalább öt, de nem több mint kilencven anyaállattal rendelkeztek), és 657 juhtenyésztő 120 ezer állatra (azok pályázhattak, akik a referenciadátumon legalább ötven állatot tartottak) kért támogatást. Az állattenyésztő és növénytermesztő gazdák október 23-áig igényelhették a segélyt helyi APIA képviseleteknél.

Országos szinten 45 ezer szarvasmarhatartó 595 ezer jószágra, 40 ezer juh- és kecsketartó 8,7 millió állatra és 46,5 ezer burgonya-, zöldség- és

gyümölcstermesztő gazda pedig 66,5 ezer hektár területre kért támogatást a koronavírus-járvány okozta károk enyhítésére.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások