Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Feljelentik az Aquacovot

Feljelentik az Aquacovot Kovászna megye

Ennek a víznek az árát – mutatott fel tegnapi sajtóértekezletén egy sötétbarna folyadékot tartalmazó flakont Szigethy Kálmán – egész egyszerűen nem lehet emelni. Már az is erkölcstelen, hogy ezért egyáltalán pénzt kérnek! A kézdivásárhelyi tanács MPP-s képviselője azt kéri a többi településtől: vállaljanak szolidaritást a vargavárossal, és ne szavazzák meg az emelést.

A Magyar Polgári Párt (MPP) kézdiszéki elnöke arra kéri a megyei tanácsot és a települések tanácsosait, hogy tartsák meg a mostani árakat. Erre azért lenne szükség, mert a víz- és csatornahálózatot működtető Aquacov közhasznú egyesület a megyei tanács és a helyi tanácsok közös tulajdona, és éppen napirenden szerepel a szolgáltatások árának emelése.

Hirdetés
Hirdetés

– Ha ennek a víznek az árát emelni találják, akár polgári engedetlenség is kialakulhat, és a lakosság nemhogy az emelt árat, hanem semmit sem fog fizetni, ami nem lehet érdeke a vállalatnak. Ugyanakkor fontolgatjuk, hogy bűnvádi feljelentést tegyünk a szolgáltató ellen (civil perekkel nem kívánjuk az időt tölteni) a Büntetőtörvénykönyv 356. szakasza értelmében, amely szerint hat hónaptól három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható, aki bármilyen módon megfertőzi az ivóvizet – fejtette ki Szigethy.

A tanácsos szerint a gondot „a modernizálás hozta”, amikor is a stabil és egyenletes nyomást biztosító víztornyok helyett szivattyúházakat szereltek fel. Emiatt – egyrészt – minden áramkiesésnél elveszik a vizet, másrészt, a nagy nyomás „lemossa” a régi vezeték faláról a lerakodást, s ezzel „koszossá teszi a vizet”, tönkreteszi a mosógépeket és fali kazánokat, másrészt szétfeszíti a régi vezetékek falait, ezért gyakoriak a csőtörések. Kézdivásárhely mintegy 42 kilométer hosszú csővezetékéből alig 8 kilométert cseréltek újra.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások