Felhívás!

Félgőzzel előre

Félgőzzel előre Kovászna megye

Félgőzzel, de azért mégiscsak előre megyünk – összegezte az idei kilátásokat Kisgyörgy Sándor. Sepsikőröspatak polgármestere elmondta: az adózásban bevezetett változások következtében mintegy 300 ezer lejjel kap kevesebbet a község, mint tavaly.
Nincs szó arról, hogy ne lenne elég a költségvetés a fizetésekre, csak ami hiányzik, annak mind a beruházások látják kárát – nyilatkozta az elöljáró.
– Tavaly sem volt annyi pénzünk, hogy felvetett volna, idén elvettek ebből 300 ezret. Ez a költségvetés azon részének, amiről a tanács dönt (amiben nincsenek benne fizetések, víz, villany, telefon, stb.), körülbelül az egyharmada, na, ebből kell megélnünk – vázolja a kilátásokat Kisgyörgy Sándor.
A polgármester szerint ebből biztosan folytatni lehet a csatornázást és az óvodaépítést. Ezen kívül valahogy meg kell oldani a kálnoki víz- és csatornahálózatra beadott, nyerésre álló pályázat önrészét, mert ha ez most elmarad, akkor „2025-ig csatorna nem lesz Kálnokon”.
Kisgyörgy Sándor nagyon visszafogottan nyilatkozott az egyéb pályázatokról, amelyek szintén „nem állnak rosszul”: ezek a két település kultúrotthonának teljes felújítására, valamint egy kálnoki műfüves pálya létrehozására beadott aktacsomók.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. január 18., 10:50
  ÉRTÉKELÉS: -2

  A csupa “ertelem ,erzelem ” polgarmester egy nagy hazug : a csatornazasi munkalat nincs ,-akkor mit folytat ? Szerintem meg a palyazat sincs megnyerve !

 • User
  Dátum: 2018. január 18., 16:42
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Érdekesek ezek a kommentek. Egyik szerint már be van vezetve a víz, a másik szerint még a pályázat sincs megnyerve…
  Ejsze jobb lenne, ha csak az szólna hozzá ezekhez a cikkekhez, aki ért is hozzá valamit.

  • User
   Dátum: 2018. január 18., 20:58
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Kalnak es Korospatak ivovizrendszere mar egy jo par eve ki van epitve . A munkalatokat egy szentgyorgyi ceg vegezte ,ez egyszer bisztos -kb.6-7 eve . Mindket falu fel volt turva rendesen ! Csatornazasi munkalat nincs megkezdve meg sehol .

  • User
   Dátum: 2018. január 18., 20:00
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Te ,aki azt irod ,hogy “erdekesek ezek a kommentek ” olvasd at megegyszer a cikket ! Egyszer azt mondja ,hogy folytatni lehet a csatornazast ,egy sorral odebb pedig a csatornahalozatra”beadott ,nyersre allo palyazat onreszet fizetne !!!!