Felhívás!

Újraépítenék az Olt-hidat

Újraépítenék az Olt-hidat Kovászna megye

Az idén megvalósítandó munkálatokról érdeklődtünk Fodor Imrétől, Illyefalva polgármesterétől, aki az utópisztikus nagy álmok helyett inkább a reális, kézzel fogható tervekről számolt be.
Az elöljáró elmondta, sikerült finanszírozási szerződést kötniük az Országos Fejlesztési Alappal, ennek tükrében, a kormány által finanszírozott helyi fejlesztési program keretében az Olt-hidat építenék újjá.
– A közbeszerzés folyamatban van, és ha minden a számításaink szerint alakul, akkor esély van arra, hogy még idén elindítsuk a munkálatokat – részletezte, kifejtve, hogy a híd megépítésének becsült értéke 1 millió euróra rúg.
Örömben üröm, hogy a visszaosztott költségvetés – a tavalyhoz képest – a felére csökkent: ez az elöljáró szerint megérződik majd a beruházásokon, viszont a működési költségeket elő tudják teremteni, a hivatal alkalmazottainak is megadják a fizetésemeléseket, illetve a polgármester állítása szerint a község sem érzi majd meg a költségvetés „megcsappanását”.
– Számtalan más tervünk is van, ám ezekről csak akkor érdemes beszélni, amikor konkretizálódnak – zárta le a további faggatózást.
Optimistán számolt be viszont arról, hogy a „hátrahagyott” 2017-es esztendő – Illyefalva és a közigazgatásilag hozzátartozó települések életében – a fejlesztéseket illetően az eddigi legtermékenyebb évnek bizonyult. Hat esztendő munkájának gyümölcsét gyűjthették be, miután a korábban megpályázott vidékfejlesztési programok, beruházások befejeződtek: itt többek között az aldobolyi, sepsiszentkirályi kultúrotthon, számos utca, illetve a szentkirályi kőhíd felújítását említette a polgármester, de az is említésre méltó, hogy a megyei tanács felújíttatta a 112-es megyei utat. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.