Felhívás!

Felfüggesztve…

Bár már el kellett volna kezdődnie az iskolai oltáskampánynak, a minisztérium még azt a kérdőívet sem véglegesítette, amelyet a szülőkhöz azért kellett volna eljuttatni, hogy megkérdezzék őket, igényelik-e gyermeküknek a Covid-ellenes védőoltást.

Törvényességi problémák merültek fel a kérdőívekkel kapcsolatban, kérdéses ugyanis, hogy az iskoláknak joguk van-e orvosi természetű személyes adatokat feldolgozni. Ennek tisztázásáig le van állítva az oltáskampány, mely az igénylők felmérésével kezdődött (volna).

Eközben a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség hétfői közleménye szerint, mely a hétvégi adatokra alapoz, (jelenleg) három Sars-Cov2 vírussal fertőzött diákot és öt tanárt tartanak nyilván, de a diákok közül csak egy fertőződött meg az iskolakezdés után (nem föltétlenül az iskolában), a többiek pedig nem jártak órákra az első héten.

Frissített, hétfő déli állás szerint hét osztály is online oktatásba kényszerül(t) két hétig, egy-egy diák megbetegedése miatt: a Székely Mikó Kollégium VIII. D és VII. B osztálya (október 1-ig) a szentgyörgyi Református Kollégium egyik II. osztálya (szeptember. 30-ig), a Kőrösi Csoma Sándor óvoda Gólyahír csoportja (szept. 29-ig), a Colan-iskolában az V. C, a Váradi József-iskolában a VIII. D (október 1-ig) és a bodzafordulói Mihail Sadoveanu-iskola egyik gimnáziumi osztálya.

A hasonló esetekre vonatkozó szabályzat szerint a 0-6. osztályok esetében a 8. napon gyorstesztet végezhetnek a tanulókon, és ha mindenkié negatív, visszatérhetnek a jelenléti oktatáshoz (akik azonban megtagadják a tesztelést, szüleik által, azok csak a két hét letelte után). A 7–12. osztályok esetében a védettek az iskolában, az oltatlanok, betegségen még nem átesettek online tanulnak, a 8. napon történt tesztelés után jó esetben visszatérhetnek a padokba. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.