Felhívás!

Falusétát szerveznek

A Tegyünk Kézdiszékért civil tömörülés szombaton falusétát szervez Gelencén. A tavaly hasonló rendezvényt tartottak Esztelneken.

A változékony időjárás miatt kétséges volt, de a tömörülés és a gelencei önkormányzat tegnap úgy döntött, megtartják a gelencei falusétát, amire minden érdeklődőt szívesen várnak.
Az elképzelés szerint az indulás Kézdivásárhelyről lesz fél tízkor, a Sinkovits stadion elől, a látogatókat tíz órakor a felszegi piacnál, a műemlék templom mellett a helyi Burustyán néptáncegyüttes fogadja egy rövid műsorral.

A program szerint 10.30-kor kerül sor a Szent Imre herceg tiszteletére felszentelt római katolikus műemlék templom bemutatására és történetének ismertetésére, 11 órakor kezdődik a séta a faluban, útközben a Kocsis család fogadja a portáján a vendégeket.

11.45-kor az Órák terén Kelemen Dénes helytörténész ismerteti a település történetét, 12.30-kor a Jancsó Benedek Általános Iskolánál Kovács Zsuzsánna igazgató várja a sétálókat, beszél az iskoláról és névadójáról. 13.45-kor tekintik meg a Jancsó-kúriát, ahol Kovács Attila beszél a Jancsó családról. Ezután a falu központjában, a római katolikus templomnál ft. Bereczi István plébános fogadja a résztvevőket. 15 órakor a kultúrotthonban a Lila Akác Egyesület, a Reménység Nyugdíjasklub, valamint a Zernyealja Néptáncegyüttes szórakoztatja a résztvevőket. A kultúrotthon és az óvoda udvarán szórakoztató játékokkal lehet kellemesebbé tenni a napot.

A program az időjárás függvényében nagymértékben módosulhat, viszont a templomokat és a Jancsó-kúriát mindenképpen megtekintik, és a kultúrotthonban is megtartják a műsort – közölték a szervezők. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.