Falunapok Polyánban

Az előző évek gyakorlatához hasonlóan az idén is május első hétvégéjén rendezik meg a 16. alkalmat megért kézdiszentkereszti falunapokat. A kétnapos rendezvény programkínálatát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

A falunapokat szombat 10 órakor nyitják meg a sportpályán, 10.10-kor már rajtol is a minifoci-bajnokság Kézdiszentkereszt, Kézdiszentlélek és Esztelnek csapatainak részvételével. De ezen kívül a lányok és az öregfiúk is labdába rúgnak. 16 órától a kultúrotthonban Gábor Judit tanítónő és Páll Endre polgármester szervezésében megkezdődik a VI. Felsőháromszéki Népdaltalálkozó. Az iskolaudvar sem lesz kihalt, 17 órától a KÉBISZ ifjúsági sátorban a pályaválasztás képezi a témát Farkas Szidónia pszichológussal. 19 órától Gáspár Zsolty Monológját, majd a csíkszentgyörgyi Székely Góbék A mű üdőnkbe nem így vót című előadását lehet megtekinteni. 20 órától Syntia-koncert, majd Retro party zárja az estet.
Vasárnap 10.30-tól a katolikus templomban Vatány Gábor plébános celebrálja a jubileumi szentmisét. Délben az iskolaudvaron a 25., 30. és 50. házassági évfordulójukat ünneplő házaspárokat köszöntik, fellép a kézdiszentkereszti kisiskolások mazsorettcsoportja, illetve a Szép Emlékek Nyugdíjas Klub. 15 órától a kézdiszentkereszti nőszervezet kézműves tevékenységet tart az iskolásoknak, 16 órától pedig a Trefán Leonárd Általános Iskola adja elő ünnepi műsorát ugyancsak az iskolaudvaron. A kicsik szereplése után, 17 órakor a Tisztás Néptáncegyüttes jelentkezik ünnepi előadásával, majd 18.30-kor Twins-koncertet hallhat a közönség. 20.30-tól a 15 éves Titán zenekar jubileumi nagykoncertjére kerül sor, 22 órakor tűzijáték zárja a faluünnepet.

Peti Botond

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.