Zászlógyalázás Szotyorban

Hétfőn, vagyis április 30-án a délutáni órákban letépték a szotyori református temetőnek is helyet adó templomkertben a két esztendeje ott lengedező székely lobogót, tudhattuk meg a Magyar Polgári Párt (MPP) színeiben megválasztott id. Miklós András falufelelőstől az általa tartott sajtótájékoztatón.

Az elöljáró értetlenséggel vegyes felháborodással áll a történtek előtt, mert ezek szerinte ellentétesek az Erdély Romániához való csatolását 100 esztendeje kimondó gyulafehérvári határozatok betűjével és szellemével.
Egy nevét nem vállaló szemtanú elmondása alapján a zászlónk meggyalázásáról annyi tudható, hogy a tettesek egy sötét színű, bukaresti rendszámú, Brassó felől érkező és a templomkert bejárata előtt leparkoló, fekete színű személyautó utasai voltak. Miután kiszálltak, egyikük átszökött a kerítésen, és lehasította a tartórúdra függesztett székely lobogót. Aljas cselekedete után pedig kidobta az útszélén várakozó bűntársának, majd mindketten kocsiba pattantak, és a „zsákmánnyal” elhajtottak Sepsiszentgyörgy irányába. Az éppen faluja érdekében fáradozó Miklós András a hír hallatán azonnal a helyszínre sietett, azonban már csak a vandalizmus tényét tudta megállapítani.
Elhangzott továbbá, hogy bizonyítékok hiányában nem fognak feljelentést tenni, azt viszont elvárják a többségi nemzet tagjaitól, hogy többé ne bántsák a jelképeinket, hiszen az övékét mi is tiszteletben tartjuk. Ugyanakkor a Magyar Erdélyért Egyesület és MPP összefogásával 2016. május 31-én elhelyezett székely lobogót egy megfelelő időpontban ünnepélyes keretek között ismét fel fogják vonni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. május 5., 13:28
    ÉRTÉKELÉS: 0

    tata maga nem normalis hogy ilyen hülye legyen.Aza Szotyor egy smmi hely de most az adomanybol van villany es nem kell a kertbe jarjanak de biszto maga is oda jart.