Felhívás!

Ezernél több számítógép

Sikeresnek nevezte az önkormányzat iskolatámogató programját Antal Árpád. A sepsiszentgyörgyi polgármester elmondta: több mint ezer pedagógus és nagycsaládból származó tanuló használta fel a helyi tanács által felajánlott 1500 lejes támogatást arra, hogy laptopot vagy táblagépet vásároljon.

Antal Árpád sajtóértekezletén beszámolt arról, hogy 674 pedagógus, köztük 129 tanító élt a lehetőséggel, hogy lépjen egyet a digitalizáció felé.
– A programot utólag kiegészítettük és az óvónőknek is felajánlottuk ugyanezt a támogatást, közülük 148-an éltek ezzel a lehetőséggel, illetve – a szabályzat módosítása után – 220 nagycsaládból származó gyerek is kaphatott 1500 lejt erre a célra – tette hozzá a polgármester.
Az elöljáró elmondta: pontos statisztika nem készült, de szép számmal voltak olyan pályázók, akik kihasználva az egyáltalán nem jelentéktelen támogatást, még maguk is bepótoltak és vásároltak egy olyan jobb kategóriájú gépet, amit egyébként aligha engedtek volna meg maguknak. A szabályzat ugyanis erre lehetőséget teremtett, hisz a támogatás utólagos volt, aki behozta a számlát, hogy vásárolt új laptopot, visszakapott belőle 1500 lejt akkor is, ha az összeg jóval meghaladta a támogatás értékét.
Oktatáshoz tartozó információ, hogy három tanintézményben indult újra az iskola utáni (after school) program: a Gödri Ferencben, a Nicolae Colanban és az Ady Endrében. A Diakónia Alapítvánnyal közösen lebonyolított projektben a költségek felét az önkormányzat, a másik felét a szülők állják.
– Zajlanak a felújítási munkálatok az Olt utcai óvodában, a Plugor Sándor Líceumban, a Székely Mikó Kollégiumban és a Mihai Viteazul Líceum épületegységeiben – részletezte Antal Árpád. <

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.