Felhívás!

Ezer helyi románt és magyart támogatna Sepsiszentgyörgy egymás nyelvének tanulásában

Ezer helyi románt és magyart támogatna Sepsiszentgyörgy egymás nyelvének tanulásában Kovászna megye

Ezer román és magyar nemzetiségű sepsiszentgyörgyinek kínál támogatást a székely város önkormányzata, hogy egymás nyelvét jobban elsajátítsák, a kurzusokat a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) háromszéki kihelyezett tagozata tartja – jelentette be csütörtökön Antal Árpád polgármester.

A Sláger Rádió tudósítása szerint az elöljáró bejelentette, hogy a város idei költségvetésében egymillió lejt különítenek el erre a célra, így ezer személynek 1000 lej értékű támogatást nyújtanak, hogy a magyarok románul, a románok pedig magyarul tanuljanak. Ez a projekt a helyi magyar és román közösségek közeledését szolgálja a kezdeményezők reményei szerint. A kurzusok célja az, hogy a résztvevők a jelenlegi nyelvismereti szintjükhöz képest egy szinttel feljebb lépjenek és elmélyítsék tudásukat.

Az elképzelés szerint a tanfolyam végén tesztelik a résztvevők nyelvtudását, és akiknek sikerült egy szintet fejlődniük, azok megkapják az önkormányzat által felajánlott támogatást. A tanfolyamra várhatóan nyártól lehet beiratkozni. Az elöljáró szerint a nyelvkurzus a diákoknak és a más városokból vagy külföldről visszatérőknek egyaránt új lehetőséget biztosít.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. március 5., 9:14
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Jo lenne felszerelni jo felbontasu kamerakat es feltolteni a kurzusokat a YouTube- ra. Igy nem csak 1000 ember tanulhana, hanem akarki, akarmikor megnezhetne, tanulhatna, fejlodhetne. Es persze nem 1 000 000 lejbe kerulne, hanem a toredekeben…de a penzt el kell kolteni valahogy.

 • User
  Dátum: 2021. március 5., 14:31
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Epittetunk es meg epitunk egyetemeket csak amire kesz lesznek nem marad egy fiatal se aki tanuljon benne es majd kitalalnak ilyen programokat hogy koltsek a penzt. Ez van ennek a ket buzinak nagy hatalma van es veluk kell eljunk.