Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Épül a Design Bank

Épül a Design Bank Kovászna megye

Nemrég fejeződött be a közbeszerzési eljárás, és legkésőbb jövő héten adják ki a munkakezdési parancsot a Román Nemzeti Bank volt sepsiszentgyörgyi székházának a korszerűsítésére. Ez az épület fog teret adni a Design Bank projektnek, melynek köszönhetően a felújított székház új rendeltetést kap.

„Egy olyan közösségi teret kívánunk létrehozni, ahol fiatalok, fiatalon gondolkodók és kreatív embe-rek alkotni, dolgozni és találkozni tudnak, amikor majd lehet. A Design Bank projekt az IT Plusz Klaszterrel való együttműködésből jött létre, és az az elképzelés, hogy olyanok működtessék, akik értenek hozzá” – nyilatkozta Antal Árpád polgármester tegnapi sajtókonferenciáján.

Hirdetés
Hirdetés

Legkésőbb jövő héten adják ki a munkakezdési parancsot, a kialakított teret pedig optimista forgatókönyv szerint jövő év végén adják majd át. A munkálatok befejezési határideje a munkakezdési parancs kiadásától számítva 2 év, a projekt kivitelezésének összértéke pedig közel 6,3 millió lej.

A Design Bank az épület két szintjén fog elhelyezkedni, a földszinten és az első emeleten, ahol informális tereket alakítanak ki, ezek alkalmasak lesznek munkavégzésre, de kiadó irodákat is biztosítanak majd a szakmában érdekelt cégeknek. Továbbá konferenciatermek, kávézó és egyéb kreatív térrendezés segíti majd a fiatalok innovatív ötleteinek a megvalósítását.

A Román Nemzeti Bank volt sepsiszentgyörgyi székháza 6 évvel ezelőtt került át állami tulajdonból az önkormányzat tulajdonába. Az épületet a projekt keretében teljesen újragondolták, a szocialista építészeti stílus utolsó relikviája a felújítás után a kortárs irányzatoknak megfelelő alakot ölt majd.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük