Hirdetés
Hirdetés

Építsünk otthont Csabának!

Építsünk otthont Csabának! Kovászna megye

Az 54 éves, baróti Péter Csaba 1999-ben egy szerencsétlen munkabaleset köve tkeztében megsérült, és derékon alul teljesen lebénult. Azóta nyolc különböző helyen lakott, sok-sok hányódásban és megpróbáltatásban volt része, jelenleg Barót egyik bányagarzonának második emeletén lakik, szerény körülmények között.

Van azonban egy különleges álma: szeretne magának építeni egy kis házat, erkéllyel, kis kerttel, virágokkal, azért, hogy a tolókocsiba kényszerített mindennapjaiba egy kis változást hozzon: az elmúlt évtizedben ugyanis mindössze háromszor járt kint a szabadban.
Csaba a szociális nyugdíjból és gondozói fizetésből álló havi jövedelméből eddig 3 ezer eurót spórolt, hogy célját megvalósítsa, és máris többen a segítségére siettek. Bartha Attila bölöni református lelkipásztor például a Baróton található telkét ajánlotta fel a lakásépítés céljának. A telek a Bányász utca végében található, ahol szerdán a Csabának segítők tájékoztatót tartottak, hogy kezdeményezésüket népszerűsítsék.

Hirdetés
Hirdetés

Alakítottak egy hétszemélyes szervezőbizottságot, melynek tagjai arra számítanak, hogy jóérzésű adományozók vagy akár kétkezi önkéntesek segítségével segíteni tudnak Csabának álma megvalósításában. Már beindult a ház építésének engedélyeztetése, Málnási Ferenc építészmérnök ingyenesen elkészítette annak terveit, a baróti Marconi Kft. támogatásával a ház alapját is kiásták. Az alap beöntésének levezetését Müller Attila vállalta, a szükséges anyagok beszerzéséhez, szállításához Cseresznyés Szilamér, Boga Ignác, László Kinga, Fosztó Zita, Gere Szilamér, Müller Attila ígértek segítséget. Pénzbeli adományt ajánlott Demeter László vállalkozó és Gál Károly parlamenti képviselő. A kezdeményezést Barót város önkormányzata is támogatja.

Az OTP Bank helyi kirendeltségénél számlákat is nyitottak, amelyre adományokat utalhatnak a segíteni szándékozók: Péter Csaba, OTP BANK ROMANIA SA., AG. BARAOLT, RO69 OTPV 3000 0136 7963 RO01 (lej), RO73 OTPV 3000 0136 7963 HU01 (forint), RO26 OTPV 3000 0136 7963 EU01 (euro), RO83 OTPV 3000 0136 7963 US01 (dollár). SWIFT kód: OTPVROBU.

Akik adományokon kívül építőanyagokkal vagy kétkezi munkával segítenének, keressék Demeter Zoltánt, a Gondviselés Segélyszervezet erdővidéki felelősét, telefonszáma 0746.089.140.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük