Hirdetés
Hirdetés

Építkezés a megmentő

2020-ban a háromszéki emberek egészségének és biztonságának védelme volt a legfontosabb. Éppen ezért prioritásként kezeltük a szociális és egészségügyi rendszer támogatását – emelte ki az év első tanácsülésén Tamás Sándor, a megyei önkormányzat vezetője.

Hirdetés
Hirdetés

A csütörtöki tanácsülésén Tamás Sándor, ismertetve a megyei önkormányzat idei évi prioritásait elmondta, a szociális és egészségügyi rendszer további támogatása mellett nagyobb hangsúlyt fektetnek a beruházásokra.

– Folytatjuk Erdővidék teljes úthálózatának felújítását. Az összesen 150 millió lejes beruházás két részből áll: a Málnásfürdő-Hatod-Nagybacon-Bibarcfalva-Barót-ágostonfalvi híd közötti 50 kilométeres útszakasz felújításának folytatásából, valamint a Barót és Hargita megye határa közötti útvonal rehabilitációjának elkezdéséből. Az utóbbi munkálatokra a Kovászna Út és Híd Rt. nyerte a közbeszerzést, amellyel már alá is írtuk a kivitelezési szerződést. Ugyanakkor folyamatban van a Bodzavidéket és Orbaiszéket összekötő, 22,5 kilométeres szakasz felújítása is, melynek összértéke 24 millió lej.

A csütörtöki tanácsülésen a testület megszavazta a Sepsiszentgyörgy önkormányzata, a Sapientia Alapítvány és a megyei tanács közös nagy beruházásának, a megyeszékhelyen megvalósuló multifunkcionális kulturális központ társulási szerződésének megkötését. A jelenlegi Bodok szálloda helyén felépülő létesítmény többek között a Bod Péter Megyei Könyvtár és a Háromszék Táncegyüttes székhelye lesz majd.

Az ülésen emellett elfogadták azt az ötéves stratégiát, melynek célja, hogy továbbra is jó minőségű, szennyezésmentes levegő legyen Háromszéken. Továbbá megszavazták a Gál Károly megyei tanácsos mandátumának megszűnéséről szóló határozatot is, aki az elkövetkezőkben parlamenti képviselőként folytatja tevékenységét. Gál Károly helyét a testületben dr. Szász István mikóújfalusi, 39 éves állatorvos veszi át. 

(Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük