Felhívás!

Elutasította a képviselőház a börtönbüntetés házi őrizetben való letöltését lehetővé tevő tervezetet

Elutasította a képviselőház a börtönbüntetés házi őrizetben való letöltését lehetővé tevő tervezetet Kovászna megye

Elutasította szerdán a képviselőház azt a tervezetet, amely bizonyos feltételek mellett lehetővé tenné az elítéltek számára, hogy otthon töltsék le börtönbüntetésüket.

A jogszabályjavaslat 305 ellenszavazatot kapott, egy képviselő nem voksolt.

Az Alina Gorghiu nemzeti liberális párti szenátor által kezdeményezett és a szenátusban március 31-én megszavazott törvénytervezet azt is előírja, hogy a börtönbüntetésüket otthon letöltők mozgását elektronikus nyomkövetővel figyelnék.

A tervezetet a Szociáldemokrata Párt (PSD) alsóházi frakcióvezetője, Alfred Simonis javaslatára tűzték napirendre.

“Miközben a bolygó a világjárvánnyal és a válsággal küzd, a PNL megpróbált átcsúsztatni egy tervezetet, amely lehetővé tette volna a súlyos bűntetteket elkövetők számára, hogy otthon töltsék le börtönbüntetésüket. (…) A tervezetet azonban ma elutasítottuk, nem áll fenn többé a veszély, hogy protokollvillákban töltsék le börtönéveiket” – fogalmazott Simonis.

A PNL képviselőházi frakcióvezetője, Florin Roman szerint a PSD-nek is vannak hasonló tartalmú törvénytervezetei, amelyeket egyelőre “a fiókban tartanak”.

Ludovic Orban liberális pártelnök április 3-án aberrációnak nevezte Gorghiu tervezetét, amelyről – állítása szerint – sem az alakulat vezetőségével, sem párttársaival nem egyeztetett a szenátor. A PNL-s képviselők nem fogják megszavazni a javaslatot, és ha az alsóház elfogadja, megtámadják az alkotmánybíróságon – mondta akkor Orban.

A képviselőház döntő házként szavazott a tervezetről.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.