Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Elszámolt az ígéretekkel

Elszámolt az ígéretekkel Kovászna megye

Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester tegnap délben a Művész Moziba összehívott sajtótájékoztatón munkatársai és több intézményvezető jelenlétében számolt be mandátuma első felének eredményeiről. Ehhez útmutatóként szolgált az a 2020-ban megjelent kampányfüzete, amelyben akkor vázolta a következő időszakra szóló célokat. Ígéreteit akkoriban igencsak merész gesztusként értékelték politikusi körökben.

Hirdetés
Hirdetés

Az elöljáró bevezetésképpen név szerint is köszönetet mondott annak a szűkebb csapatnak, amellyel napi munkája során együttműködik, hiszen nélkülük nem működne a városfejlesztés sem. Így Tóth B. Csaba alpolgármesternek, akinek intézményvezetőként is helyt kell állnia (míg Antal Árpád városvezetőként határozza meg magát), Vargha Fruzsinának, aki a város kulturális életét menedzseli, Sztakics Éva volt alpolgármesternek, hiszen sok mindent együtt indítottak el, Czimbalmos Csaba városgondnoknak, aki ismeri a város minden négyzetcentiméterét, a városgazdának, a főjegyzőnek, a jogi, fejlesztési, pályázati, könyvelési, közbeszerzési osztályok vezetőinek, a kivitelezések felügyelőjének, a főépítésznek, saját kabinetje munkatársainak, a helyi tanács képviselőinek, a falufelelősöknek. Ráduly István prefektusnak megköszönte, hogy nem ellenfélként viszonyul az önkormányzathoz, így sok energiát meghagy a városfejlesztésre, és sokak által irigyelt, modellértékű politikai együttműködésként értékelte a Tamás Sándor tanácselnökkel végzett munkát is.

Sepsiszentgyörgy fejlesztési stratégiáját meghatározták azok a célok, amelyeket ez években szem előtt tartott az elöljáró: elmondása szerint a megyeszékhelynek meg kell maradnia a legnagyobb magyar többségű és legdinamikusabban fejlődő erdélyi városnak, ahol a kisvárosi nyugalmat nagyvárosi szolgáltatások egészítik ki, és ahol otthonra találnak azok, akik többet tudnak és akarnak. Ezt úgy kell megvalósítania, hogy e modelleket látva Erdély-szerte higgyenek az önkormányzatiságban – fogalmazott.
Minden, amit megígértünk, elindult – foglalta össze az elmúlt két év tevékenységét röviden Antal. Ez 150 tényleges felújítást, építkezést, már befejezett, folyamatban levő vagy elindított programot jelent, folyamatosan szem előtt tartva, hogy mindez külső források felhasználásával történjen, és ne a város adófizető polgárait terhelje.

A továbbiakban a polgármester 12 fejezetben foglalta össze a man dátuma első felének történéseit, az egyes befektetéseknél részletezve azt is, milyen stádiumban van a megvalósítás. Így leltározta a korszerű város és versenyképes közigazgatás megteremtését szolgáló eredményeket, a környezet tisztaságának, a lakosság egészségi állapotának megőrzését és javítását célzó, valamint az oktatás terén elindított programokat, az iskola-felújításokat, a gazdaság megerősítésére vonatkozó intézkedéseket, az esélyegyenlőség megteremtésére vonatkozó törekvéseket, a családtámogató határozatokat, valamint az egyházakkal, civil szervezetekkel, az RMDSZ-szel és a kormánnyal jól működő partnerség kiépítésére tett erőfeszítéseket. 

Fotó: Kristó-Gothárd Hunor

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások