Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Megoldásra várnak

Megoldásra várnak Kovászna megye

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke sajtótájékoztatón taglalta a sepsiszentgyörgyi kórház alkalmazottainak és szakszervezetének nyertes perét az üdülőjegyekkel kapcsolatosan.

Hirdetés
Hirdetés

A háromszéki tanácselnök rámutatott, igaz, hogy a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház gondnokságát végleges bírósági ítélet kötelezi arra, hogy az alkalmazottaknak kiadják a 2020. évről elmaradt üdülőjegyeket, ám jelenleg sem a kórház, sem a megyei tanács nem rendelkezik az 1,2 millió lejre rúgó költségvetési pénzalapokkal ahhoz, hogy ezt a kötelezettséget teljesíthessék.

A megyevezető kifejtette, a kórház költségvetése két fő alapból tevődik össze, egyik a fejlesztési, ahonnan nem lehet törvényesen pénzt elvenni üdülőjegyek kifizetésére, a másik a működési alap, ahol azonban egész egyszerűen nincs pénz üdülőjegyekre! A kórházi szakszervezet 12 tagú küldöttségét éppen a minap fogadták a megyei tanács vezetői, akik nem zárkóztak el a követelések teljesítésének jogosságától, de türelmet kértek, amíg esetleg lesz pénz ilyen jellegű kiadásokra, hiszen 1,2 millió lej nem kis összeg. A tanács a kormánytól kért költségvetés-kiigazítást, hogy a több mint hatszáz egészségügyi alkalmazott üdülőjegyét kifizethessék, egyelőre válaszra és megoldásra várnak.

Megszólalt az ügyben Nagy-András Róbert kórházmenedzser is, aki elsősorban a koronavírus-világjárvány 2020. évi tombolásával magyarázta az üdülési jegyekre kellő pénzalapok hiányát. Abban az időszakban rengeteg, előre be nem tervezett pluszkiadás terhelte a kórházakat, klinikákat, s nem csak Sepsiszentgyörgyön. A 2020. évi közalkalmazotti üdülőjegyek kiadásának elmaradása okán Erdély-szerte, Románia-szerte perek százai zajlottak, zajlanak. A kórházmenedzser szerint az Országos Egészségbiztosítási Pénztár is kifizethetné a kórházi, klinikai stb. közalkalmazottak üdülőjegyeit, tekintettel arra, hogy törvény által szavatolt juttatási, bérkiegészítési jogokról van szó. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások