Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Ciucă: legkésőbb december közepén elfogadja a jövő évi költségvetést a parlament

Ciucă: legkésőbb december közepén elfogadja a jövő évi költségvetést a parlament Románia

A parlament legkésőbb december közepén elfogadja a jövő évi költségvetést – jelentette ki Vicovu de sus településen, a Suceava megyei helyi önkormányzatok képviselőivel tartott csütörtöki találkozója után a miniszterelnök.

Nicolae Ciucă beismerte: nem sikerült betartani azt a korábbi ígéretét, hogy október végéig a kormány kidolgozza a büdzsé tervezetét. Ezt azzal magyarázta, hogy idén először a minisztériumok programjai alapján állítják össze a költségvetést. Ezt is jelenti, hogy a minisztériumoknak külön-külön el kellett volna készíteniük a jövő évre vonatkozó büdzsétervezetüket, de ez még nem történt meg. “Arról biztosítok azonban mindenkit, hogy a parlament legkésőbb december közepén elfogadja a jövő évi költségvetést” – szögezte le a kormányfő.

A miniszterelnök elmondta, hogy idén és jövőre is érvényben maradnak a “Támogatás Romániának” elnevezésű programba foglalt intézkedések. A jövő évi nyugdíjemelés mértékéről és a minimálbér összegéről a költségvetési számok ismeretében dönt majd a kormány – tette hozzá. 

forrás: Agerpres

fotó: gov.ro

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük