Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Első erdélyi bázis

Első erdélyi bázis Kovászna megye

Sepsiszentgyörgyön nyitja első erdélyi központját a budapesti Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programja (FIT). A 25 éve bejáratott, sikeres tehetséggondozó projekt „áttelepítését” Zsigmond József tanácsos kezdeményezte. A tegnapi sajtóértekezletbe online bekapcsolódtak a FIT vezetői is.

Hirdetés
Hirdetés

Az elmúlt tíz esztendőben szintet lépett a támogatáspolitika, és a magyar kormány nem csak ravatalozók építéséhez nyújt segítséget, hanem óvodába, iskolába és gazdaságfejlesztésbe, egyszóval a jövőbe fektet be – mondta Antal Árpád polgármester. Dr. Orbán Balázs, az MCC kuratóriumának elnöke úgy fogalmazott: „hisznek a magyar-magyar összefogásban”.

– Egy nemzet tagjai vagyunk, felelősséget kell vállalnunk egymásért, és ebben a budapesti kormánynak komoly része van. Az együttműködés feltétele azonban az, hogy a „túloldalon” felelős, megbízható emberek legyenek, és ez Sepsiszentgyörgy esetében maradéktalanul teljesül – mondta a kuratóriumi elnök.

Dr. Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója örömét fejezte ki, hogy az első bázis Sepsiszentgyörgyön épül. Zsigmond József, a program egyik kezdeményezője elmondta: az első évfolyamra ötödik osztályosokat várnak. A projekt célja, hogy ne csak az értelmi, hanem az érzelmi intelligenciát is fejlesszék.

– Itt nem megoldanak még húsz matek feladatot, hanem kizárólag olyan dolgokat tanulnak, amit az iskolában nem; az órákat képzett szakemberek tartják – részletezte Zsigmond, és hozzátette: „valódi életre nevelés” folyik.
További részletek és jelentkezés a fit.mcc.hu oldalon, legkésőbb szeptember 30-ig. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.