Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Előrelépett a kommunizmus múzeuma

Előrelépett a kommunizmus múzeuma Kovászna megye

E hét elején Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere Bukarestben aláírta a kommunizmus leendő múzeumának finanszírozási szerződését. Az ipartörténeti műemlékként nyilvántartott volt dohánygyár egyik, az ’50-es években felhúzott épületében az Országos Helyreállítási Program által biztosított 11,4 milliós keretből fogják megvalósítani az interaktív, modern létesítményt.

Az új múzeumra már készen van a megvalósíthatósági tanulmány, a minisztérium pedig arra kötelezi az önkormányzatot, hogy március végéig kösse meg a kivitelezési szerződést is, amelyet időhiány miatt így egyszerre kell a tervezésre és kivitelezésre megkötni. Ez kissé nehezítő körülmény, elválik, hogy lesz-e jelentkező a közbeszerzésen, amelyet a napokban meghirdetnek. Ha az optimális lefolyása lenne a procedúrának, akár már jövő ősszel neki lehetne fogni a munkálatoknak, latolgatta Antal Árpád.

A kommunizmus múzeumának egy olyan létesítménynek kell lennie, amely megmutatja, mit jelentett e történelmi kor lokális és globális szinten, de különösen az erdélyi magyarságra nézve – mondta az elöljáró. Mindez egy rendkívül korszerűen és energiahatékonyan megvalósítandó épületben lesz bemutatva, 3000 négyzetméteres kiállítási felületen. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. október 21., 9:07
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Pótcselevésnek tünik, valójában pénzmosás az egykori munkahelyeken.Ennek csak költsége lesz amit a városatyák majd szorgalmasan kifizettetnek a város öntudatlan-szavazó polgáraival.

 • User
  Dátum: 2022. október 21., 19:47
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Ezek nem normálisak!!!!
  Lassan kötelezővé teszik a komcsik imádását! Jobb lenne kiírnák kik voltak a környéken a legnagyobb komcsik és most mivel foglalkoznak ők és családjuk!!!