Felhívás!

Előrelépés a sepsiszentgyörgyi terelőút megépítésében

Előrelépés a sepsiszentgyörgyi terelőút megépítésében Kovászna megye

A sepsiszentgyörgyi terelőút megépítéséhez szükséges telekkisajátításokról döntött szerdai ülésén a kormány, így haladhatnak a municípium forgalmát tehermentesítő gyorsforgalmi út megépítésével – jelentette be Cseke Attila fejlesztési miniszter.

„A gyorsforgalmi út a térségben élők életkörülményein javít a környezetszennyezés csökkentése által, biztonságosabbá és gyorsabbá teszi az utazást, és gazdasági fejlődést hozhat a térségnek” – mondta el a miniszter. „A terelőút megépítését régóta szorgalmazzuk, most, az RMDSZ kormányzati munkájának köszönhetően előrelépés történt, felgyorsulhatnak a folyamatok” – hangsúlyozta a döntés kapcsán Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád. 

A beruházás összértéke 355 millió lej. A kisajátításra kerülő telkek Árkos, Gidófalva, Sepsiszentgyörgy és Kökös területén fekszenek, és a szállítási minisztérium tulajdonába kerülnének át. A tervezésre és kivitelezésre a közbeszerzési folyamatot elindították, február 16-ig várják az ajánlatokat. Ezt követően két év alatt kell megépíteni és átadni az új 11.5 kilométeres utat.

(közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások