Felhívás!

Előkerülnek a fegyverek

Mint arról már beszámoltunk, Mikóújfaluban a településre bemerészkedő medve miatt rettegnek az emberek. Demeter Ferenc, a község polgármestere lapunknak elmondta, korábban a bundás áthelyezését kérték, és csupán bukaresti rábólintásra vártak, ám azóta változtak az állapotok, most már a kilövését szeretnék elérni.

A polgármester rámutatott, a medvék okozta incidensek továbbra is rettegésben tartják a települést, főképpen egy problémás egyed okoz riadalmat, hiszen legutóbb is két házba tört be, okozott károkat.
– Az egyik tulajdonos éppen külföldön dolgozik, az ő ideiglenesen lakatlan házába tört be a medve. Az állatot a szomszédos házban két gyermekével élő hölgy látta kijönni az ingatlanból. Félnek az emberek, ami természetes. A legutolsó tanácsülésen meghoztuk a döntést, így hamarosan szerződést kötünk a vadásztársasággal, ennek tükrében Mikóújfalu belterületén is beavatkozhatnak majd a vadászok, kilőhetik a medvét.

A kilövését azért kérik, mert a befogás egyelőre nem kivitelezhető: több szakemberrel, vadásztársasággal is egyeztettek, de senki nem akart rá vállalkozni.
– Nincs amit kerülgetni a forró kását, hiába kérjük a medve áthelyezését, hiába fogjuk be, ha senki nem akarja átvenni tőlünk. A héten összeállítjuk a szükséges dokumentációt, és kérjük a kilövési engedélyt. Ez nem egy anyamedve, nincsenek bocsai, rákapott a településen való étkezésre, egyre merészebb, ki kell venni a természetből – fogalmazott az elöljáró, rámutatva, hogy szerencsére eddig még nem jártak áldozattal a településen egyre gyakoribb ember-medve találkozások. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.