Felhívás!

Mocskos „igazság”

Jól kijárták magukat az országnagyok, és miután hazajöttek, nekikezdtek az országos újjáépítési és fejlesztési terv (PNRR) elgondolásainak kivitelezéséhez a kapott utasítások szerint. A Covid Európa-szerte tönkretett gazdaságot, társadalmat egyaránt, korábban mindenki beoltása volt a sláger, ez hirtelen csitulni kezdett, és mintha itt lenne a koronavírus okozta járvány vége: az emberek szabadságát, jogait visszaadták, és akit nem menesztettek, és munkája akadt, dolgozni küldtek, ha lehet aligpénzért, mert az átlagbér maradt a régi. A szépkorúaknak pedig elmagyarázták, hogy 75 évig elélhetnek, még öt évig menjenek vissza dolgozni. Hogy a nők se üljenek otthon, nekik is felemelik a nyugdíjkorhatárt, hát álljanak ők is munkába, persze, ha elkerülik őket a bajok, betegségek.

Ha jövőről beszélnek, a hatalmon lévők folytonosan hajtogatják: nem igaz, hogy csórók leszünk, hanem, amikor elköltik az EU-tól kapott milliárd eurók mellett a bankoktól kölcsönkért 16 milliárdot is, Romániában Kánaán lesz, mindenki jól fog élni. Majd, a távoli jövőben, mert egyelőre nem akarják megemelni az átlagfizetéseket, nem szólva a nyugdíjakról. Kiszámították, ha öt évvel a korhatárt megemelik, akkor csak öt évig kell az időseknek a saját pénzüket visszafizetniük.

Amiről hallgatnak az országnagyok az, hogy a globalizáció mellett kiálló három politikus, a német Angela Merkel, a francia Emmanuel Macron és az angol Boris Johnson az emberiséghez intézet nyílt levelet, amelyben egy közös szerződés aláírását kérték, és melyet a kontinens államfői is aláírtak. Aláírta tehát Klaus Iohannis is. Remegve kéri Ursula von der Leyen, az Európa Bizottság elnöke, hogy bár a közelmúltban sokat hibáztak, mégis építsenek az emberek egy biztos jövőt. Bármilyen áron! Ezért legyen gazdasági újraindítás terve a neve.

A nyugati fontosabb lapok azonban felsorolták az országokat, melynek vezetői egy és fél éve ijesztgetik polgáraikat. Apokaliptikus hangnemben írtak arról, hogy a fő helyre rakott egészségügy csak álca, kamu, lényegében a nagy nemzetközi cégek érdekeinek megfelelően kell a kis államoknak cselekedniük. Sem az újabb járványok kivédése, sem a népjólét emelése nem közös érdek, a globalitás igazságának beállított mocskos érdekeik nyomorgatják a polgárokat. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.