Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Előállítják-e a tetteseket?

Előállítják-e a tetteseket? Kovászna megye

Mint arról már beszámoltunk, a hatóságokat október 16-án értesítették arról, hogy Lemhény közelében, a Nagy Sándor-hegycsúcs alatt meghúzódó Oláhpatak nevű részen tűz ütött ki: több hektáron gyúltak meg csonkolásból származó, halomba rakott ágak. A bajt felügyelet nélkül hagyott tűz okozta. A tettesek felelősségre vonásáról érdeklődtünk.

Hirdetés
Hirdetés

A Kovászna megyei rendőrségen elmondták, megvan már a gyanúsítottak köre, jelenleg is zajlik a nyomozás, és erre hivatkozva további részlettel nem szolgálhattak.

Tolvaj Marius, a megyei tűzoltóság szóvivője kifejtette, specifikus módszerekkel állapították meg, hogy felügyelet nélkül hagyott tűz okozta az incidenst, majd a rendőrség átvette a nyomozást.

A szóvivő rámutatott, ha azonosítják a tetteseket, akkor a rendőrségi eljárás mellett a környezetvédelmi felügyelőség szakemberei is bírságolhatnak, illetve a tűzoltók is 1–2,5 ezer lejes büntetést szabhatnak ki a felelőtlen személyekre. Faggatózásunkra kiderült, hogy az elmúlt években még egyetlenegy ilyen bírságot sem szabtak ki sem tarlótűz, sem erődtűz miatt Háromszéken.

– Nehéz a tettesek utólagos azonosítása, tényleges bizonyítékokkal történő felelősségre vonása. Ha nem érik tetten őket, utólag esetleg tanúk segítségével lehet csak felelősségre vonni a törvénysértőket – összegezett Tolvaj.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. október 31., 8:47
    ÉRTÉKELÉS: 13

    Ebbol nem lesz semmi buntetes.Ilyen meg volt es lesz sajnos.Es a tuzoltosag,rendorseg csak mossa a szajat,de a helyszinen semmit nem csinalnak,az erdeszek oltanak,a kitermelo cegek besegitnek az oltasba,a tobbi csak humbuk,es utollag megis ok a hosok.