Hirdetés
Hirdetés

Bevásárolt csúszásgátlóból a Tega

Bevásárolt csúszásgátlóból a Tega Kovászna megye

Felkészülten várja a telet a sepsiszentgyörgyi Tega Rt. köztisztasági vállalat, ez azért is dicséretes, mert még a drágítás előtt megvásárolták az utak hótalanítására használandó sót.

Hirdetés
Hirdetés

Máthé László, a Tega Rt. köztisztasági vállalat vezetője érdeklődésünkre elmondta, az időjárási előrejelzések szerint még nem kéne aggódjanak a havas utak miatt, ám mivel a só jelentősen drágult, ezért még szeptemberben beszereztek 350 tonnát.

– Tonnánkénti tíz lejt drágult október elsejétől a só ára. Jelenleg összesen ezer tonna csúszásgátlónk van már beszerezve, továbbá szerdán ért véget a folyékony kalcium-kloridra kiírt licitünk: a tartályainkban ebből is jelentős mennyiség van, és az sem elhanyagolható, hogy november végéig érvényes a tavalyi licitünk. A locsoló autót már átalakítottuk, hóekét szereltünk rá, feltöltöttük kalcium-kloriddal, ezzel akár holnap lehetne takarítani a havas utakat. A többi gépet 24 órás átállással lehet befogni. Készen állunk a télre! – magyarázta Máthé.

A szakember elmondta, a készenlét ellenére panaszok mindig voltak, és lesznek is, hiszen sokan nem értik meg, hogy a nagy havazókban nehéz fekete utat varázsolni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások