Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Előadások a szabadságharc tiszteletére

Előadások a szabadságharc tiszteletére Kovászna megye

Idén a Bekecs Néptáncegyüttes, a Sepsi Kamarazenekar és a Voces Női Kar műsorával egészült ki az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére szervezett eseménysorozat Sepsiszentgyörgyön. A koszorúzások és a 15-i főtéri ünnepség mellett színházi produkcióval, néptánc előadással, ünnepi hangversennyel, köztéri programokkal és sporteseménnyel várják az érdeklődőket. A teljes program a www.kultur.ro oldalon olvasható.

Hirdetés
Hirdetés

Ma 19 órától a Bekecs Néptáncegyüttes lép fel a Tamási Áron Színházban Ember az embertelenségben című műsorával, amelyben olyan képeket rajzolnak a tánc, a zene és a beszéd színpadi nyelvén, amelyek megidézik a hadba vonulók és az itthon maradottak életérzéseit.
Az idei hangversenyévad ünnepi koncertjére március 14-én 19 órától a Tamási Áron Színház nagytermében kerül sor a Csíki- és a Georgius Kamarazenekar előadásában. Az előadók repertoárjában ez alkalommal helyet kap Wolfgang Amadeus Mozart fagottra komponált hangversenye, Bartók Béla Rapszódiája, Farkas Ferenc Kárpáti rapszódiája, Kálmán Imre Ördöglovas-palotása. A zenekar élén Werner Gábor karmester áll, a hangverseny szólistái az orosz-amerikai hegedűművész Artur Kaganovskiy és Mohai Bálint.

Ugyancsak március 14-én, délelőtt 10 és 12 órától a Leckehangversenyek ünnepi felvonására kerül sor. Az esemény meghívottjai a Georgius Kamarazenekar és a Csíki Kamarazenekar, amelyek közösen adják elő Saint Saens Az állatok farsangja című produkcióját. Március 15-én 19 órától pedig a Sepsi Kamarazenekar és a Voces Női Kar Zúgj, Március! című előadását tekintheti meg a közönség a Háromszék Táncstúdióban. Az előadáson közreműködnek néptáncosok és népzenészek, István Ildikó és Pakot István énekesek, Gajzágó Zsuzsa, Benedek Ágnes és Kolcsár József színművészek.

A Csíki és a Georgius kamarazenekarok ünnepi hangversenyére érvényesek a bérletek, de jegyeket is lehet váltani: a teljes árú jegy 25 lejbe, a kedvezményes jegy pedig 12 lejbe kerül. A Leckehangversenyre a belépő 6 lej, érdeklődni a 0745.589.214-es telefonszámon lehet.
A Bekecs Néptáncegyüttes ünnepi előadására a teljes árú jegy 15 lej, a kedvezményes pedig 7 lej. A Zúgj, Március! című produkcióra a teljes árú jegy 20 lejbe, a kedvezményes pedig 10 lejbe kerül. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük