Felhívás!

Elmarad a bardoci községnap

Elmarad a bardoci községnap Kovászna megye

Idén elmaradnak a már hagyományosnak tekintendő és a korábbi években Erdővidék szerte nagy népszerűségnek örvendő Bardoc Községi Napok – tudtuk meg Balázsi Dénes polgármestertől.

Az Erdőfüle feletti festői Kuvaszó turisztikai övezetben hagyományosan május első hétvégéjén tartott községi napok Bardoc község legnagyobb ünnepének számítottak, annak megszervezéséről azonban idén – tekintettel a járvány miatti megszorításokra és azok következtében kialakult bizonytalan helyzetre – lemondanak. Mindazonáltal Bardoc községben nem állt meg az élet. Az erdőfülei kultúrotthonnál, az erdőfülei iskolánál és az olaszteleki kultúrotthonnál is javíttat a községvezetés – korszerűsítenek, cserélik a helyiségek elavult nyílászáróit. „Ezekben a pénzügyileg bizonytalan időkben nagyobb volumenű munkákat nem merünk leszerződtetni, de a kisebbeket, a legszükségesebbeket elvégezzük” – mondta az elöljáró.

A koronavírus sem okozott nagyobb galibát a községben, holott a székelyszáldobosi romák között nagy számban voltak külföldről hazatérők. „Száz felett volt a házi elkülönítésben levők száma, mára azonban már csak 12-en maradtak. Intézményesített karanténban heten vannak, közülük négyen Baróton” – tudtuk meg.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások