Hirdetés
Hirdetés

Ellopták a temetőkert kerítését

A napokban nagy felháborodást váltott ki a sepsiszentkirályi unitárius templom temetőkertje körül fél éve felújított kerítés ellopása. A rendőrség ismeretlen tettesek ellen, lopás vádjával indított nyomozást az ügyben. Fodor Imre, Illyefalva polgármestere lapunknak elmondta, hogy a nyomok Hete és Árapatak fele vezettek.

Hirdetés
Hirdetés

Radu Stroe, a Kovászna megyei rendőrség szóvivője kérdéseinkre elmondta, hogy július 13-ról 14-re virradóra ismeretlen tettesek lopták el a szóban forgó kerítést: a helyszíni vizsgálatok után bűnügyi dossziét nyitottak az ügyben, és nyomozás zajlik. Erre hivatkozva több részletet nem közölhetett.
Fodor Imre, Illyefalva polgármestere felháborodásának adott hangot, és rámutatott, hogy ez nem csupán lopás, hanem temetőgyalázás is, így a kár nem pénzben mérendő.

– A legsúlyosabb, hogy jelentős erkölcsi kár keletkezett! Helyiekkel követtük a nyomokat, ezek pedig Hete, Árapatak fele vezettek. Az itt élő roma közösség problémát jelent, nem ez az első incidens, és sajnos tehetetlen a rendszer. Állatlopásokra is volt már példa, a pásztorokat megfélemlítették– részletezte az elöljáró.

Elmondta, hogy a rendőrség a jelzésekre gyorsan reagált, de sajnos már nem került meg az ellopott deszka.
– Polgártársainkat is arra kérjük, hogy ne vásároljanak ilyen vagy hasonló gyanús portékákat, hiszen ezzel táplálják a jelenséget – összegzett Fodor, hangsúlyozva, hogy az említett közösségekben sokan visszajöttek külföldről, jövedelem nélkül maradtak, és ha a hatóságok nem lépnek fel szigorúan, akkor eldurvul, csak súlyosbodik a helyzet.

Ezúton is maximális figyelemre biztatta Sepsiszentkirály, de a környékbeli települések lakóit is, és arra buzdított, hogy jelezzék a törvénysértéseket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük