Felhívás!

Ellenőrzik a garázsokat

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa új szabályozásokat hagyott jóvá a város közterületén való parkolást és a garázsok használatát illetően, és a helyi rendőrség július 1-től kezdi a szabályok betartásának ellenőrzését.

A 2019/27-es tanácshatározat értelmében azok a gépjármű-tulajdonosok, akik a város közterületén garázzsal rendelkeznek, kötelesek közölni Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatalával a garázsban tartott autó rendszámát. Mindeddig a tulajdonosok kevesebb mint fele tett ennek eleget. Ugyanakkor azoktól a garázstulajdonosoktól is várja az önkormányzat a garázsra vonatkozó adatokat, akik nem tartanak benne autót.

Az adatokat az ügyfélszolgálati, tájékoztatási és iktatóirodában közölhetik a tulajdonosok június 30-ig. Az űrlapon, az azonosító információk mellett egy rajzszerű vázlatot is kér az önkormányzat, amelynek segítségével a helyi rendőrség könnyebben azonosítja a garázs pontos helyét. Amennyiben változás történik, és a bejelentett autóhoz képest más autóval parkol a tulajdonos a garázsban, szükséges a változásokat a polgármesteri hivatallal is közölni.

Azok a gépjármű-tulajdonosok, akik közterületen található garázzsal rendelkeznek, este 10 és reggel 6 óra között nem parkolhatják járműveiket a garázsuktól számított háromszáz méteres körzetben. A szabályozás értelmében tilos az 1,9 tonnánál nagyobb súlyú, valamint a 9 férőhelyesnél nagyobb személyszállító gépjárművek parkolása a lakónegyedekben délután 18 és reggel 6 óra között. A lakónegyedi parkolóhelyet bérlő autótulajdonosok nem parkolhatják járműveiket a kijelölt helytől számított háromszáz méteres körzetben.

A parkolásra vonatkozó szabályok megsértése 100 és 2500 lej közötti bírságot, továbbá a garázsban parkoló autó rendszáma bejelentésének elmulasztása 1000 és 2000 lej közötti bírságot von maga után.

(városházi közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.