Hirdetés
Hirdetés

Eligazítót tartottak

A gördülékeny és hatékony ügyintézés érdekében Kovászna Megye Tanácsának munkatársai csütörtök délelőtt eligazítót tartottak nonprofit tevékenységet folytató magánszemélyek, illetve egyesületek és alapítványok, valamint a törvényesen elismert egyházak képviselői számára a hivatal által meghirdetett pályázati lehetőségekre és ezek elszámolási követelményeire vonatkozóan.

Amint arról Grüman Robert, a megyei tanács alelnöke tájékoztatta a résztvevőket, az idén összesen 2.350.000 lejt fordítanak vissza nem térítendő támogatás formájában az április 20. és december 10. között zajló művelődési, tudományos–oktatási és szabadidős programok, rendezvények szervezésére, kiadványok megjelentetésére, népviselet, örökségvédelmi és sportprojektek résztámogatására. Ugyanakkor falugondnoki szolgálat biztosítására és egyházi ingatlanok karbantartására, restaurálására is. Ebből a sportnak 200 ezer, az ifjúságnak 150 ezer, a szabadidős és kulturális tevékenységeknek 1 millió és az egyházaknak szintén 1 millió lej jut.

Hirdetés
Hirdetés

A pályázati kérelmek benyújtási határideje március 20. 16 óra, elbírálásuk március 24. és április 13. között zajlik. A megítélhető legkisebb összeg 1000 lej, a szükséges önrész az elnyert összeg legkevesebb 10%-a. Egy magánszemély, egyesület vagy alapítvány legtöbb 3 pályázatot nyújthat be sínes irattartóban, lefűzve. A kiértékelés időszakában kérhető kiegészítéseket és pontosításokat az értesítéstől számított 5, az elszámoláshoz szükséges okmányokat pedig a program, tevékenység befejezését követő 30 napon belül a támogató rendelkezésére kell bocsátani.

A pályázati űrlapok, valamint a kitöltésükhöz szükséges útmutatók, Kovászna Megye Tanácsának honlapján találhatók ugyanakkor személyesen igényelhetők a tanács Oktatási, művelődési, egészségügyi és civil szervezeti irodájában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük