Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Megszüntették az eljárást

Megszüntette az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség az eljárást Szőcs Dénes, Vargyas volt alpolgármestere ellen. Mint korábban hírül adtuk, az elöljárót azzal vádolták, hogy aláírt egy dokumentumot, mely a vargyasi hivatal alkalmazottjainak fizetéséről rendelkezett, s mivel felesége ott dolgozik, ezért összeférhetetlenséget állapítottak meg. Szőcs Dénes azt mondta, nem fellebbez a határozat ellen, ezért köztisztséget sem vállalhatott volna, ám most értesítették, hogy az ellene felhozottakat semmisnek nyilvánítják, az eljárást megszüntetik. Az alpolgármesteri tisztségéből leváltott elöljáró úgy fogalmazott, ezek után meggondolja, legalább tanácsosnak szeretné jelöltetni magát a helyhatósági választásokon. Vargyason egyelőre csak az RMDSZ polgármesterjelöltje ismert Imets Lajos személyében. 

Csak közönséges virózis

A felső légúti megbetegedések nagy száma miatt – a gyerekek több mint 20 %-a hiányzik betegség miatt – ma és hétfőn, március 9-én is szünetel a tanítás a sepsiszentgyörgyi Ady Endre-iskola előkészítős B osztályában – tájékoztatott közleményében a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség. 

Hamarosan átadják a ravatalozót

Nagyajta községben is jóváhagyták a költségvetést, tudtuk meg Bihari Edömér polgármestertől. Az elöljáró elmondta, működési költségekre szűkösen ugyan, de elég lesz a pénzük, ami pedig a beruházásokat illeti, elsősorban a nagyajtai ravatalozót kívánják befejezni, melyre 20 ezer lejt különítettek el, de a középajtai ravatalozó tervére is félre van téve a pénz, és arra is, ha netalán bontani kell a régi épületet, melynek helyére építeni szeretnék. A nagyajtai ravatalozót már ebben a hónapban át szeretnék adni. Ugyanakkor folytatják a községközpontban levő épület, a kultúrotthon felújítását, s mivel itt pluszköltségek adódtak, erre 400 ezer lejt irányoztak elő. Támogatják továbbá a baróti tűzoltóközpont építését 10 ezer lejjel és a Diakónia beteggondozó szolgálatát is, utóbbira 65 ezer lejt tettek félre.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük