Hirdetés
Hirdetés

Elhalasztják a sepsiszentgyörgyi kisállat-kiállítást

Elhalasztják a sepsiszentgyörgyi kisállat-kiállítást Kovászna megye

A feketehalomi pulykafarmon azonosított madárinfluenza-gócpont miatt elhalasztják a hétvégére tervezett sepsiszentgyörgyi kisállat-kiállítást.

A kisállattenyésztők háromszéki egyesülete a 2023. február 3-5-i hétvégére tervezett kiállítást, a kijelölt helyszín a sepsiszentgyörgyi volt csempegyár területe. Sajnos, az expót a jelzett időszakban nem lehet megszervezni, mert a Brassó megyei Feketehalom egyik, több mint 65 ezer egyedet számláló pulykafarmján madárinfluenza-gócpontot azonosítottak, és két másik helyszínen is fennáll fertőződések gyanúja. Eme két helyszínen összesen közel 160 ezer szárnyast nevelnek. A betegség terjedésének megelőzése érdekében az illetékes hatóságok óvintézkedésekről döntöttek, ezek egyike az állatok szállításának a korlátozása.

A hatodik sepsiszentgyörgyi kiállításon körülbelül hétszáz szárnyast, galambot, nyulat és egyéb háztáji kisállatot mutattak volna be a résztvevők. A szervezők idejében közlik majd, ha a kisállat-kiállításra a későbbiekben — hetek, esetleg hónapok múlva — sor kerül.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. január 30., 19:37
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Ha nem megy az emberinfluenza jöhet újra a madár. Ki kell irtani a háztáji állattenyésztést, hogy a multik el tudják adni a szemetüket. Ellenorizte

 • User
  Dátum: 2023. január 30., 19:59
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Mese. Ellenőrzi valaki a nyugatról jött kötelező vakcinákat, amit a gazda köteles a háziállatának beadni? Csak kérdem… A multik kezén lévő gyógyszeriparnak érdeke a háztáji állatok egészsége? Ugye nem?! Megint leöljük az állatainkat, hogy,, a járvány ne terjedjen”? Még meddig?

 • User
  Dátum: 2023. január 31., 14:39
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Ajánlom a gyógyszeripar figyelmébe a halinfluenzát… És hogy ne terjedjen, javasolom az összes hal beoltását. Kezdjék a sósvízi halakkal…. Aztán oltsák be a hajókat, repülőgépeket. Mert az embereket már nehéz lesz!

 • User
  Dátum: 2023. január 31., 14:15
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Aggódom, mert úgy hallottam, hogy megyénk legnagyobb,, vírusszakértőjét egy ANAF nevű vírus környékezi… Pedig ő értünk és csak értünk árulta háromszoros áron tesztjeit, dehogy az anyagi haszon miatt. Minket akart megmenteni, nem félrevezetni hamis információkkal, szóval akkor most mi lesz? Madár, disznó, marha, birka, egyre megy… Emlékeztek? Dél Afrikai, brazil, brit, indiai variáns.Alfa,beta,omikron. Ez most melyik lesz, tessék mondani? Minket is bezárnak, vagy csak a galambokat? Varjú variáns nincs? Pl. terjedhetne a parkban.. Hagyják már békén az embereket, mert azt a bizonyos pofonfát rázzák rendesen…

 • User
  Dátum: 2023. február 2., 7:41
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Ezek a fránya vírusok…..
  Itt mindig valami vírus van, ezek szerint tényleg talál ide a halott pénz egyik dalának a szövege, hogy valami van a levegőbe 😁