Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Élelmiszert gyűjt a szeretetszolgálat

A Máltai Szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi fiókszervezetének 160 önkéntese és alkalmazottja vesz részt a szegények világnapján, a november 18-án zajló, 24 órás megmozdulásban.

A 24 órás akció szombaton éjfélkor kezdődik a sepsiszentgyörgyi Máltai Szeretetszolgálat székhelyén, ahonnan pokrócokkal, meleg teával és szendvicsekkel felpakolva indulnak terepre Sepsiszentgyörgy területén segíteni azon hajléktalanoknak, akik nem a szállón éjszakáznak. Éjszaka süteményeket és szendvicseket készítenek, amit reggel 7-kor adnak át a hajléktalanoknak az éjjeli menedékhely előtt.

A szervezők részt vesznek a központi református templomban 9 órakor tartandó szentmisén, majd 10-től 13 óráig a templom előtt alapélelmiszereket gyűjtenek, amit az egyházközösség rászorulóinak osztanak ki.

További program: 12.00 sütés-főzés az őrkői gyerekekkel közösen, saját maguk és családjuk számára a közösségi ház sporttermében; 11.30 szentmise és ebéd a hajléktalanok számára a sepsiszentgyörgyi Máltai Szeretetszolgálat székhelyén; 13.00 étel- és ebédcsomagok kihordása az utcán élőknek, illetve rászoruló családoknak, egyedül élő időseknek; 15.00 élelmiszercsomagok kihordása a sokgyerekes családoknak; 16.00 a Fogolyán Kristóf Sürgősségi Kórházban lévő idősek és a Zathureczky Berta idősek otthonának meglátogatása, tisztálkodási csomagokat osztása; 17.00–19.00 alapélelmiszerek gyűjtése a Krisztus király templom előtt, melyet az egyházközösség rászorulóinak osztanak majd ki; 20.00 filmklub a hajléktalanok számára; 21.00 szendvicskészítés a következő napra. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük