Felhívás!

Eladó „parkoló” autók

Eladó „parkoló” autók Kovászna megye

Háromszéken is egyre nő a bevásárlóközpontok parkolóiban kialakított „autóparkok” állománya, és miért ne nőne, hiszen a kereskedőnek nem kell bért fizetnie a helyért, ráadásul a hatóságok is tehetetlenek a jelenséggel szemben.

Egyre fogynak a bevásárlóközpontok kuncsaftjai számára fenntartott helyek a megye nagyáruházainak parkolóiban, mert egyre több, eladó-felirattal ellátott autót „felejtenek” ott, így azok érthető módon szúrják az üzletvezetők szemét.

Nicoleta Marin, a Kovászna megyei rendőrség szóvivője érdeklődésünkre elmondta, hiányos a törvény, sőt ilyen helyzetre nincs is szabályozás: habár magánterületről van szó, ők feljelentés esetén sem bírságolhatnak.

Arra a logikus kérdésünkre, hogy akkor bárki beparkolhat bárkinek az udvarába egy autót anélkül, hogy felelősségre vonják, a szóvivő kifejtette, elviekben nem, ám a szupermarketek esetében speciálisabb helyzet áll fenn, hiszen, bár magánterületről beszélünk, ez mégis a közösség használatára van fenntartva.

– Más a helyzet, ha közterületen hagynak eladó járgányokat: ekkor mi, illetve a helyi rendőrség is bírságolhat – összegezett.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.