Felhívás!

Erdészek kontra zöldek

Erdészek kontra zöldek Kovászna megye

Nemrég, egy Középajtán zajló facsemete-ültetési program alkalmával a Baróti Magánerdészet alkalmazottai az erdészeti szakemberek média által lerombolt közmegítéléséről beszéltek, a környezetvédőket pedig azért rótták meg, mert eltúlozva jelenítik meg az erdők és általában a környezet helyzetének súlyosságát.

– Az erdészek imázsa leromlott az utóbbi időben, főleg amiatt, hogy a „zöldek”, minket tesznek felelőssé a feltételezett erdőirtások miatt. Állításaik hamisak, képzeljék el, ha három óra alatt eltűnne egy hektár erdő az országból – ahogy ők mondják –, akkor már régen egy szál fa sem lenne erdeinkben – mondta Kovács Katalin, a Baróti Magánerdészet erdőalap felelőse.

Balázsi Imre erdőmérnök, kerületvezető is elmarasztalta a környezetvédőket, mondván, ők azt akarják, egyáltalán ne legyen fakitermelés Romániában, holott a fára szükségünk van, mert fát helyettesítő terméket egyelőre senki nem tudott előállítani.

– Mi úgy próbálunk gazdálkodni az erdővel, hogy a közösség és a természet is jól járjon – mondta.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2017. április 6., 8:49
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Az erdeszek “imazsa ” azert romlott le ,mert a legtobbnek ,foleg faluhelyen ,fakitermelo valalkozasa van ! Kisebb kozosegekben mindenki tudja kik a fatolvajok ,es tisztaban van az erdeszek “tevekenysegevel ” is !

 • User
  Dátum: 2017. április 6., 15:50
  ÉRTÉKELÉS: 4

  A baj az,kedves erdész úrak,hogy ti nem az egyszerű embernek adjátok el a fát!
  Ne vádoljátok a környezetvédőket amiért néha megzavarnak amikor “ügyeskedtek”!

 • User
  Dátum: 2017. április 6., 17:22
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Az erdészeknek együtt kellene működniük a zöldekkel és közösen óvni az erdőt.A zöldeknek nem az a baja, hogy fát termelnek ki hanem hogy miként ,mennyit és hol.Sajnos nem csak a zöldek mondják azt hogy eltűnik az erdő hanem látják az egyszerű emberek is.Az erdészek nem veszik komolyan a jelzéseket,ellenséget látnak a zöldekben vagy bárkiben aki aggódik az erdőkért és a jövőért.